Kijkje in de keuken bij Feelgoodbyfood!

 

Kijkje in de keuken Feelgoodbyfood

Heel leuk en lekker al die recepten op de blog, maar in welke keuken worden ze nu eigenlijk gemaakt?

Hoe ziet mijn keuken er uit? Welk keukenapparatuur staat en is echt onmisbaar? Wat vind je allemaal in mijn voorraadpotten en bakjes? En een kijkje in mijn collectie servies en favoriete kookboeken.

In dit artikel; een kijkje in de keuken bij Feelgoodbyfood. Een kleine, maar fijne keuken!

Kijkje in de keuken bij Feelgoodbyfood!

Klein, maar fijn!

Nee, ik heb geen gigantische keuken met inbouwapparatuur, kasten vol opbergruimte en een kookeiland. Mijn keuken is redelijk klein, maar praktisch ingericht. En door de grote ramen is de keuken heel licht. Dit laat het veel ruimer lijken.

Zoals je ziet houd ik nogal van groen en wit, met een tintje hout. Niet alleen op de blog, maar ook in mijn interieur.

De grote vensterbank is een heerlijke plek om te zitten in het zonnetje met een kop koffie. Ijsco ligt hier ook altijd te genieten van het zonnetje. Dit is trouwens ook de plek waar alle food foto’s worden gemaakt.

Natuurlijk zou ik soms wel wat meer ruimte willen om te koken en te snijden, maar eigenijk heeft mijn keukentje alles wat ik nodig heb. Hiermee wil ik ook laten zien dat je voor het maken van heerlijke, gezonde gerechten niet veel nodig hebt.

Wel moet ik eerlijk bekennen dat mijn aanrechtblad op de foto heerlijk leeg is, maar dit meestaal niet het geval is. Doordat ik veel kook (vooral op kookdagen voor de blog), staat het aanrecht vaak vol met afwas. In mijn keuken zit geen vaatwasser én ik heb een hekel aan afwassen…

Verder is mijn keuken eigenlijk altijd schoon en opgeruimd. Ik kan namelijk niet werken/koken in een rommelige keuken. Hier word ik zo onrustig van. Dit geldt overigens voor mijn hele huis en omgeving.

Kijkje in de keuken Feelgoodbyfood

Indeling

De twee grote ladekasten dienen als opbergruimten. Pannen, schalen, kommen, bakspullen, klein apparatuur, handdoeken, theedoeken etc. Deze ladekasten zorgen meteen voor extra bladruimte, zodat ik mijn apparatuur kwijt kan.

In de rechter keukenkastjes vind je alle borden, kopjes en schaaltjes voor dagelijks gebruik. De linker kastjes staan vooral vol met kruiden en voorraad eten. Geen pakjes en zakjes natuurlijk, maar granen, peulvruchten, noten, dadels, plantaardige melk, blikken tomatenblokjes, kokosmelk etc.

Het is soms even passen en meten, maar het past allemaal! En als het even niet meer past, is het hoog tijd voor een keuken-uitzoeken-en-opruim-dag.

Kijkje in de keuken

Keukenapparatuur

In mijn kleine keukentje heb ik natuurlijk geen plek voor veel en groot keukenapparatuur, maar er zijn een paar apparaten die ik bijna dagelijks gebruik en niet zonder kan.

Oven; de oven gebruik ik bijna iedere dag. Om te bakken, voor ovenschotels, om groenten en zoete aardappel te roosteren, frietjes te maken en nog veel meer! Alles past er in en hij is supersnel voorverwarmd.

Blender; mijn Magimix blender! Natuurijk om heerlijke smoothies mee te maken. Deze blender is heel krachtig en maakt hele romige smoothies.

KitchenAid; Een kitchenAid, ik hoef vast niet uit te leggen waarom dit een favoriet product in de keuken is. De keukenmachine bevat een garde en is ideaal voor het maken van brood- 0f cake beslag. En een KitchenAid staat natuurlijk gewoon heel mooi in je keuken…

Slowjuicer; ik moet toegeven dat ik mijn slowjuicer niet meer zoveel gebruikt als 1 á 2 jaar geleden, maar ik ben er nog steeds heel blij mee. Hij staat boven op mijn keukenkastje, omdat ik er geen vaste plek voor heb. Hierdoor gebruik ik ‘m minder vaak. Maar af en toe een vers sapje uit de slowjuicer vind ik nog steeds heerlijk!

Zo een slowjuicer is ook heel handig voor restjes groenten in de koelkast. Zo verspil je geen eten en heb je een gezond groentesapje.

Keukenmachine; in de la ligt nog een kleine keukenmachine. Ideaal om noten en dadels mee te malen en om dipjes te maken!

Staafmixer;in de la ligt ook een staafmixer. Deze gebruik ik echt iedere dag! Voor soepen, maar ook voor het mixen van bananen om bijvoorbeeld een (pannenkoeken)beslag te maken. Eigenlijk mix is van alles met de staafmixer. De Braun staafmixer is ondertussen al bijna 10 jaar oud en vrees voor de dag dat ‘íe kapot gaat..

Koffiepotje en koffiebonen maler; ik weet niet of een koffiepotje en een koffiebonen maler bij keukenapparaat hoort, maar ik gebruik ze beide bijna iedere dag. Vooral de weekenden en dagen dat ik thuis aan het werk ben.

Het malen van verse bonen, om er vervolgens heerlijke espresso van te maken. Ik kan zo genieten van rustig koffie maken. Van de heerlijke geur en de sfeer die koffie met zich meebrengt. En natuurlijk van de kop koffie zelf. Het is echt een rustmomentje om de dag mee te beginnen of een break midden op de dag.

Kijkje in de keuken Feelgoodbyfood

Voorraadpotten en bakjes

De keuken van een foodblogger (en iemand die graag kookt en bakt) staat natuurlijk vol met een gezonde voorraad aan producten. Wanneer je een gezonde voorraad aan producten in huis hebt, kun je altijd makkelijk en snel iets gezonds klaarmaken. Zo grijp je niet naar ongezond kant- en klaar eten.

In de grote voorraad potten op de houten planken vind je verschillende meelsoorten, gedroogde peulvruchten en zelfgemaakte granola. In de bakjes op de witte planken zitten graansoorten (havervlokken, havermout, quinoa, boekweitkorrels etc), pasta’s, noedels, noten, pitten, zaden en overige toppings als kokos en moerbeien.

Ook staat er een collectie aan olie, azijn etc.

Kijkje in de keuken Feelgoodbyfood

Kijkje in de keuken Feelgoodbyfood

Servies en boeken

In de keuken van een foodblogger (met een kleine verslaving aan mooi servies), waar alle food foto’s gemaakt worden, vind je natuurlijk ook een collectie aan servies. Schalen, borden, bakjes, bekers, lepeltjes, doeken, servetten etc. Sommige zijn van hippe Scandinavische merken, sommige zijn kringloopvondsten.

Eten moet namelijk niet alleen lekker smaken, het moet er ook heel lekker uitzien op de foto, toch?

Dit mooie servies staat niet alleen op de foto’s hoor. Er wordt af en toe ook van gegeten. Vooral wanneer ik eters/visite hebt, dek ik de tafel uitgebreid met mijn mooiste servies. Eten uit mooie borden en kommen, eet gewoon net even wat lekkerder en fijner. Net als koffie drinken uit mooie kopjes.

Als foodbogger heb ik het geluk dat ik bijna alle nieuwe boeken krijg toegestuurd. Hierdoor heb ik een grote collectie aan kook- en eetboeken, maar de mooiste liggen op de plank in mijn keuken.

Ik moet eerlijk toegeven dat uit deze boeken weinig gekookt wordt. Er staan wel een aantal recepten op mijn lijstje die ik graag nog zou willen maken, maar doordat ik zelf recepten ontwikkel en veel kook voor de blog, schiet het er helaas vaak bij in.

Kijkje in de keuken Feelgoodbyfood

Kijkje in de keuken FeelgoodbyfoodKijkje in de keuken Feelgoodbyfood

Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje te nemen in mijn keuken. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie keuken en zou het leuk vinden als jullie deze delen Facebook en/of Instagram met de hashtag Feelgoodbyfood!