5x | lekkere, gezonde ovenschotels

[ print recept ]
Wanneer je aan ovenschotels denkt, denk je misschien al snel aan de ongezonde schotels uit pakjes en zakjes, met room, ei en veel gesmolten kaas. Ik wel in ieder geval, zulke ovenschotels aten wij vroeger namelijk altijd thuis. Dit is ook de reden dat ik ovenschotels heel lang links liet liggen. Jammer, want ovenschotels kunnen zo lekker zijn en je huis gaat er heerlijk van ruiken.

Gelukkig kun je heel makkelijk lekkere, gezonde ovenschotels op tafel zetten. Met veel kruiden, zelfgemaakte pastasaus of op basis van enkel een scheutje plantaardige kookroom. Yes!

Dit zijn mijn 5 favoriete ovenschotels. Gezond, makkelijk te maken, maar vooral heel erg lekker!

5 lekkere, gezonde ovenschotels

1. Broccoli-aardappel ovenschotel met een kerriesausje

Een smaakvolle ovenschotel met heerlijke combinaties en een romig sausje van kokosmelk en kerrie. Lekker Hollands door de Broccoli en aardappel, maar dan wat spannenderBroccoli aardappel ovenschotel kerriesaus

2. Pasta-aubergine ovenschotel met tomaat, mozzarella en basilicum

Gegrilde aubergine uit de oven vind ik zo lekker! Deze ovenschotel met pasta, tomatensaus, gegrilde aubergine en mozzarella is een heerlijk warm comfort gerecht. Ideaal voor koude, regenachtige dagen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en is makkelijk en snel gemaakt. Ideaal toch?pasta-aubergine schotel

3. Mexicaanse ovenschotel met wraps en kidneybonen

Een gekruide Mexicaanse ovenschotel met wraps en kidneybonen. Een soort lasagne, maar dan Mexicaans. Houd je van Mexicaans eten zoals wraps of taco’s, dan vind je deze ovenschotel vast heel lekker.

4. Zoete aardappel ovenschotel met sperziebonen en cashewnoten 

Deze ovenschotel is lekker kruidig, gezond en geheel plantaardig. Je kunt eventueel nog kikkererwten toevoegen. Lekker Hollands door de aardappels en sperziebonen, maar dan een wat hippere variant.

Zoete aardappel ovenschotel

5. Pasta ovenschotel met tomatensaus

Pastaschotels zijn altijd goed! Deze pasta ovenschotel is heel simpel om te maken. De ovenschotel lijkt erg op een ‘gewone’ pasta uit de pan, maar door een scheutje plantaardige kookroom toe te voegen en de pasta even verder te laten garen in de oven, krijgen alle ingredienten nog meer smaak.

pasta ovenschotel

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.