Pindasaus maken

pindasaus maken
[print_link]
Maak zoveel mogelijk zelf; gezonder en lekkerder! Dit geldt voor veel dips en sauzen, maar zeker voor pindasaus! Lekker voor bij de nasi, gado gado of waarbij je maakt wilt..

Pindasaus maken

Wist je dat zelf pindasaus maken heel makkelijk is? Ook wanneer je weinig tijd hebt maak je ‘m gewoon lekker zelf, want een pannetje pindasaus staat al binnen 5 minuten op tafel.

Gebruik pindakaas die gemaakt is van ook écht alleen pinda’s, zonder allerlei toevoegingen.

Maak de pindasaus zo spicy als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld een half pepertje toe of wat meer sambal. Wanneer je plantaardige melk of kokosmelk gebruikt, is de pindasaus nog plantaardig ook.

Pindasaus is zo lastig om goed en lekker op de foto te krijgen, maar ik kan je beloven, hij is lekkerder dan ‘ie er op de foto uit ziet 😉

Dit heb je nodig

1 ui
1 teen knoflook
2 el pindakaas
200 ml plantaardige melk (of kokosmelk)
1 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
snuf zout

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een steelpannetje en fruit de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de pindakaas en de melk toe en roer door elkaar.

Voeg vervolgens de ketjap en sambal toe en verwarm de pindasaus op laag vuur. Laat niet koken. Voeg op het einde een snuf zout toe.

Vind je de pindasaus te dik? Voeg dan nog wat melk of water toe.

pindasaus maken

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten