Quinoasalade met gele biet, zoete aardappel, avocado en limoendressing

Quinoasalade[print_link]
Het was deze week eindelijk voor het eerst een beetje lente. Even weg met die dikke jassen en sjaals, en de warmte van de zon op je gezicht, heerlijk! Ik krijg dan meteen zin om buiten te eten met salades.

Voedzame, kleurrijke, frisse salades die perfect passen bij zonnige lentedagen, zoals deze quinasalade met gele biet, avocado en frisse limoendressing. Als lunch, op het balkon of in het park, kom maar op met die lente!

Quinoasalade met gele biet, zoete aardappel, avocado en limoendressing

Salades ontstaan bij mij vaak uit restjes die ik nog in de koelkast heb liggen. Granen, sla en zoete aardappel heb ik eigenlijk altijd wel in huis, wat verse groentes halen en dan bedenken welke dressing er goed bij past. Zo is ook deze heerlijke, lauwwarme quinoasalade ontstaan.

Quinoa, ik hou hier van, mits je het lekker bereid. Je kunt quinoa gewoon koken en afgieten, maar quinoa krijgt pas echt smaak wanneer je het even bakt met wat kruiden en vervolgens droog kookt in bouillon. Niet afgieten dus!

Gele biet is mijn favoriete groente op het moment, net even iets milder dan de bekende rode biet. De frisse limoendressing is echt een smaakmaker in deze salade en heel simpel om te maken.

Dit heb je nodig (2 personen)

1 rode ui
1 teen knoflook
1 grote hand veldsla
350 ml groentebouillon
100 gram quinoa
1 gele biet
1 zoete aardappel
1 avocado
8 cherrytomaatjes (ongeveer)
2 tl paprikapoeder
1 tl tijm
1 tl kurkuma
optioneel: gemengde kiemen

Limoendressing
3 el olijfolie
1 tl mosterd
1 limoen (sap en rasp van schil)

Zo maak je het

Schil de biet en was de zoete aardappel. Snijd de biet en aardappel in blokjes en kook deze in 10 minuten beetgaar. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.

Verhit een (kook)pan met olie en bak de ui, knoflook en kruiden 2 minuten aan. Voeg vervolgens de quinoa erbij en bak nog een minuut mee. Voeg nu de bouillon toe en laat de quinoa op laag vuur koken, totdat alle bouillon bijna weg is. Let op, laat de quinoa niet aanbranden.

Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en de avocado in plakken. Meng in een kom de veldsla, quinoa, zoete aardappel, gele biet en tomaatjes. Leg de en kiemen avocado op de salade en breng op smaak met peper en zout.

Meng voor de dressing de olijfolie, mosterd, limoensap en de geraspte schil van een halve limoen in een kommetje.

Quinoasalade

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.