Vervang de ‘gewone’ vertrouwde aardappel door zoete aardappel

Wil je graag aardappels bij je maaltijd? Vervang dan de ‘gewone’ vertrouwde aardappel door zoete aardappel. Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is namelijk een echte ‘superfood’ en een stuk gezonder dan de gewone aardappel. Zoete aardappel is zoals je misschien wel zou denken, geen familie van de aardappel maar van de knollen.

Zoete aardappel bevat meer koolhydraten dan de gewone aardappel, maar dit zijn complexe koolhydraten. Deze hebben een laag glycemische index. Ten tweede bevat zoete aardappel veel gezonde vezels. Ten derde is de zoete aardappel rijk aan vitamines en mineralen, voornamelijk vitamine A en C. Ten slot is de zoete aardappel, zoals zijn naam het al zegt, zoeter dan de gewone aardappel en gewoon heel erg lekker!

Je kunt alle kanten op met zoete aardappel. Zo kun je zoete aardappel koken, net als de gewone aardappel. Maar je kunt hem ook vullen, grillen, bakken, bereiden in de oven , er frietjes , wraps of broodjes van maken maken, puree en gebruiken in een stamppot  Je kunt de aardappel zowel met schil als zonder schil eten.

Zoete aardappel is te koop in natuurwinkels, op de markt, maar ook gewoon in de supermarkt! 

IMG_7865