Voedingsmiddelen die ontgiften

Weinig energie, een grauwe huid, dof haar, een slechte spijsvertering, een opgeblazen gevoel…. Dit is vaak het gevolg van afvalstoffen die je lichaam inkomen door bijvoorbeeld slechte voeding, roken, koffie, alcohol, suikers etc. Maar ook door cosmetica en medicijnen. Je lichaam raakt een te grote hoeveelheid afvalstoffen kastig kwijt. Tijd om je lichaam te ontgiften! Bepaalde voedingsmiddelen die ontgiften werken kunnen je daar een handje mee helpen.

Nu kun je een ontgiftingskuur doen, waarbij je een paar dagen alleen maar sappen/juices drinkt, maar je kunt ook stap voor stap voedingsmiddelen toevoegen aan je voedingspatroon die een reinigende en vochtafdrijvend werking hebben. En het belangrijkste: vermijd zoveel mogelijk bovenstaande benoemde oorzaken die een toxische werking hebben op je lichaam.

voedingsmiddelen ontgiften

Voedingsmiddelen die ontgiften

De volgende producten hebben een ontgiftende werking. Natuurlijk zijn er nog meer producten die ontgiftend werken, maar we behandelen de meest voorkomende.

Groenten

Groene bladgroenten
Boerenkool, snijbiet, spinazie, paksoi en andijvie zitten vol met het stofje chlorofyl. Chlorofyl bevat ontgiftende eigenschappen en is goed voor het verteringsstelsel, bloedvatenstelsel en immuunsysteem. Het zuivert je bloed en voorziet je bloed van zuurstof waardoor er meer energie vrijkomt. Het gaat het ontstaan van chronische ziektes tegen, stimuleert de groei van goede bacteriën in je darmen en helpt je lever te reinigen. Chlorofyl kan metalen en andere gifstoffen aan zich binden waardoor deze via je verteringsstelsel je lichaam weer kunnen verlaten.

Tarwegras, gerstengras en chlorella
Tarwegras en chlorella bevatten nog veel meer chlorofyl dan groene bladgroenten. Hierdoor helpen ze bij het afvoeren van afvalstoffen en geven ze je veel energie.

Bleekselderij
Deze stekels hebben een vochtafdrijvende werking en heeft een positief effect op je darmen.

Kiemgroenten: bevatten veel voedingstoffen. Ze helpen bij het opbouwen van nieuwe cellen, voorzien deze cellen van zuurstof en het schijnt zelfs dat kiemgroenten verjongend werk

Fruit

Citrusvruchten
Je kent vast de glazen water met citroen die in de ochtend na het ontwaken worden gedronken. Citroen heeft een zuiverende werking op je lever en een positieve invloed op je spijsvertering. Daarnaast is water toch gewoon lekkerder met een schijfje citroen?

Ananas
Ananas bevat een spijsverteringsenzym. Deze reinigt je darmen en verbetert je spijsvertering

Komkommer
Komkommerbevat een hoog watergehalte, waardoor komkommer vochtafdrijvend werkt. Hierdoor worden giftstoffen verwijderd uit het lichaam.

Watermeloen
Watermeloen bevat net als komkommer een hoog watergehalte en werk daarom vochtafdrijvend en helpen zo giftstoffen te verwijderen uit het lichaam.

Blauwe bessen
Bessen bevatten veel vitamine c, mineralen en spoorelementen, hierdoor zuiveren ze het bloed.

Kruiden en specerijen

Kruiden
Basilicum, koriander en peterselie werken ontgiftend, doordat ze vol zitten met antioxidanten.

Gember
Gember is een sterkende ontgifter. Gember is zuiverend en werkt als een oxidant.

Knoflook
Knoflook activeert enzymen die gifstoffen filteren. De zwavel- en waterstofbestanddelen in knoflook helpen om giftige zware metalen te verdrijven.

Kurkuma
Kurkuma is ook een echte ontgifter. Kurkuma werkt zuiverend, brengt je stofwisseling in balans en verwijdert daarnaast ook schadelijke stoffen uit je lever.

Brandnetel
Zuivert de maag en is vochtafdrijvend. Brandnetel werkt ontgiftend, alkaliserend en zuivert het bloed.

Maar ook goji bessen zorgen ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd en verbetert de werking van de lever.

Drink voldoende!

Drink veel water (zo een 8 glazen per dag), groene thee, kruidenthe thee en kokoewater. Ook lekker; maak een grote kan met verse munt, citroen en gember.

11327161_386262581563285_1347976921_n

Gerelateerde berichten