5x | Smoothie bowls

Smoothie bowls! Het ideale ontbijtje voor warme zomerse ochtenden. Voor wie gemist heeft wat smoothie bowls zijn; een dikke smoothie die je schenkt in een kom, met een topping van bijvoorbeeld noten, zaden, fruit en havermout.

Smoothie bowls zijn gezond, (meestal) plantaardig, licht verteerbaar en supersnel gemaakt. Smoothie bowls zijn gewoon een feestje in een kom. Lekker ontbijten met een smoothie bowl in het zonnetje, zo begin ik een zomerse dag het liefst!

Het lekkerste is om een stuk fruit uit de vriezer te gebruiken, dit maakt de bowl wat frisser. Ik heb altijd bevroren bananen in de vriezer liggen die ik hiervoor gebruik, maar je kunt bijvoorbeeld ook ananas en blauwe bessen uit de viezer gebruiken.

Benieuwd naar mijn favoriete smoothie bowls?

Favoriete smoothie bowls

1. Zomerse ananas-spinazie smoothie bowl

De ananas en sinaasappel maken deze smoohie bowl fris en zoet, wat dit een echte zomerse bowl maakt.

zomerse ananas-spinazie smoothiebowl

2. Mango-kokos smoothie bowl

Zin in een fruitige zoete bowl? Ga dan voor deze kleurrijke zomerse bowl. Heerlijk met granola en kokos als topping.

Mango smoothie bowl

3. Choco-avocado smoothie bowl

Ben jij een chocoladeliefhebber? Zelfs in de ochtend? Dan is deze choco smoothie bowl echt iets voor jou! De banaan en rauwe cacao geven je direct energie, avocado bevat goede vetten en de blauwe bessen zitten vol antioxidanten. Een goed ontbijt om je dag mee te beginnen!

chocolade avocado snoothie bowl

4. Green smoothie bowl

Deze green smoothie bowl is echt een favoriet. Niet alleen door de mooie groene kleur, maar vooral door de avocado die de smoothie bowl heerlijk romig maakt. Ik word altijd blij van het ontbijten met zo een mooi gezond groen plantaardig kommetje!

green smoothie bowl

5. Smoothie bowl van bessen

Deze bowl gemaakt van blauw bessen en eventueel Açaípoeder zit vol met antioxidanten. Heerlijk met rauwe cacao en kokos als topping.

smoothie bowl bessen

 

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.