5x stevige brunchgerechten

[print_link]
Soms kun je wel een lekkere, stevige brunch gebruiken. Wanneer je in de ochtend licht of niet ontbeten hebt, op een relaxte ochtend in het weekend of wanneer de avond ervoor iets té gezellig was..

Deze 5 brunchgerechten zijn gezond, voedzaam door de eiwitten en groenten en vullen behoorlijk goed. Dek de tafel, zet koffie of een pot thee en geniet van deze heerlijke, uitgebreide gerechtjes.

5x stevige brunchgerechten

1. Shakshuka met paprika

Een heerlijk, warm eenpansgerecht van paprika, tomaat en ei. Een feestje op tafel!

brunchgerechten

2. Scrambled egg met avocado en ‘bacon’.

Houd je van scrambled eggs met bacon? Dan moet je deze gezonde, vegetarische variant met tempeh, rucola en avocado eens proberen. Mijn favoriete brunchgerecht!

brunchgerechten

3. Smashed avocado op toast

Misschien niet perse een heel stevig gerecht, maar wanneer ik aan een brunch denk, denk ik meteen aan smashed avocado op toast. Lekker met rucola, paprikapoeder, peper en limoen

brunchgerechten

4. Ei wrap met champignons en spinazie 

Een luchtige wrap gemaakt van ei, gevuld met champignons, tomaat en spinazie.

brunchgerechten

5. Kaneel-rozijnenbroodjes

Deze kaneel-rozijnen broodjes horen bij een brunch! Krokant aan de buitenkant, en luchtig aan de binnenkant. Door de banaan zijn de broodjes ook lekker smeuïg (of noem het zelfs een beetje romig) aan de binnenkant. Lekker met wat boter of jam.

brunchgerechten

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.