5x vega(n) burgers (die je makkelijk zelf maakt)

Burgers! Wie houdt er niet van om soms lekker happen in een grote burger?! Ik mag dan wel vegetariër zijn, ik houd wel van burgers! Burgers en friet is echt comfort food en daar heb je soms gewoon zin in.

Voor mij geen ongezonde burgers, gemaakt van vlees met klodders saus. Maar heerlijke zelfgemaakte burgers van groenten en/of peulvruchten. Burgers hoeven echt niet altijd uit vlees te bestaan, dan bewijzen deze 5 heerlijke vega(n) burgers wel!

Doordat de burgers uit peulvruchten en groenten bestaan, bevatten ze veel eiwitten én krijg je meteen meer groenten binnen. Ideaal toch?

5x vega(n) burgers

Deze 5 burgers zijn vega(n), heel lekker en makkelijk om thuis zelf te maken. Lekker op een spelt bol of een dik plak zuurdesem. Beleg de burgers met toppings als avocado, rucola, tomaat en kiemen. Yum!

De burgers kunnen zowel in de pan als de oven bereid worden, maar het lekkerste is om allebei te doen. Door de burgers eerst op hoog vuur om en om te bakken in de pan en vervolgens te garen in de oven, worden de burgers lekker knapperig.

1. Bietenburgers (vegan)

Deze vegan bietenburgers zijn niet alleen heel lekker, maar zien er ook heel mooi uit!

Vegan bietenburger

2. Zwarte bonen burgers (vegan)

Deze zwarte bonen burgers hebben een Mexicaans tintje en zijn een beetje pittig.

vegan zwarte bonen burgers

3. Wortel-linzen burgers 

Wortel en linzen, wat een heerlijke combinatie! Lekker met toppings als humus en avocado. Je kunt de burgers ook heel makkelijk vegan maken.

5x vegan burgers

4. Kikkererwten burgers (vegan)

Kikkererwtenburgers met lekker veel kruiden! Gezond, plantaardig en heel makkelijk om te maken.

5x vegan burgers

5. Pompoen-zoete aardappel burger

Dit is echt een herfstachtige burger door de pompoen. En laat het nu net weer bijna herfst worden..

5x vegan burgers