5x | Zomerse drankjes

Het is eindelijk heerlijke zomerweer en daar horen verkoelende zomerse drankjes bij. En deze kun je makkelijk zelf maken! De meeste gezond en puur, en andere iets minder gezond met hier en daar een beetje alcohol. Moet kunnen toch? Het is ten slotte zomer!

5x | Zomerse drankjes

1. Homemade suikervrije ijsthee

Met het warme weer zit je meestal niet te wachten op warme thee, dan heb je zin in ijsthee! Helaas zit er in ijsthee vaak een hoop suiker en koolzuur (hier houd ik echt niet van). Maar wist je dat het heel makkelijk is om zelf een grote kan ijsthee te maken?


suikervrije ijsthee

2. Snelle gezondere ijskoffie

Op warme dagen verruil ik mijn kopje koffie regelmatig in voor ijskoffie! Een heerlijk verfrissend zomerdrankje. De meeste ijskoffie’s die buiten de deur verkrijgbaar zijn bevatten veel room en suiker. Niet echt een ‘licht’ drankje dus. En al helemaal geen optie wanneer je, zoals ik, echt niet tegen room(ijs) kunt. Vergeet deze ongezonde ijskoffie’s en maak zelf heel gemakkelijk een gezonde variant.


Gezonde Ijskoffie

3. Water met smaakjes

Normaal drink ik de hele dag door water, maar soms ben je dat gewone saaie water even zat. Maak water  lekkerder door het een smaakje te geven! Hoe? Met kruiden en fruit als munt, citroen, frambozen en komkommer.


IMG_6271-e1433342749826

4. Spaanse sangria!

Oke, ik houd van wijn! In de winter het liefst rood, maar wanneer de lente/zomer er aan komt met haar heerlijke lange warme avonden, ruil ik mijn geliefde rode wijn graag in voor een heerlijke kan Spaanse sangria. Heel lekker, maar ook gewoon leuk om zelf te maken met vers fruit.

Gezond? Niet per se, maar wel heel lekker! En wanneer je over het algemeen gezond eet, kun je af en toe best genieten van een lekker drankje toch?

Spaanse Sangria

5. Watermeloen-aardbeien cocktail!

Dit is zo lekker! Een heerlijke frisse zomerse cocktail. En in de avond heerlijk met een scheutje vodka er door.

watermeloen-aardbei cocktail

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten