6x gezond broodbeleg

gezond broodbeleg

[print_link]
Lunchen met vers, goed brood. Heerlijk! Vooral wanneer het brood nog een beetje warm en ongesneden is, zodat je er zelf een dikke plak af kunt snijden. Natuurlijk kun je regelmatig afwisselen met je lunch, maar lunchen met goed brood blijft heerlijk. Met goed brood bedoel ik zelf brood bakken of zuurdesem/100% spelt brood. En vervolgens beleggen met gezond broodbeleg, toch?

Maar als je dan zo een vers, gezond en voedzame boterham hebt, wat doe je er dan op? Kom jij meestal niet verder dan een plak kaas, jam of hagelslag? Probeer dan onderstaande 6 gezonde opties eens! Naast voedzaam, zijn deze opties ook allemaal plantaardig!

6x gezond broodbeleg

1. Avocado – rucola – paprikapoeder

Avocado is heel lekker in een salade of smoothie, maar op een broodje met wat paprikapoeder en rucola is ook echt heerlijk!

halve avocado
snuf paprikapoeder
handje rucola
snuf peper en zout

2. Hummus met gegrilde groente

Humus en gegrilde groente is echt een heerlijke combinatie én zo krijg je meteen een extra portie groente binnen, terwijl je brood eet.

3. Hummus met kiemen!

Soms is alleen hummus met wat rucola of kiemen genoeg. Hummus is van zichzelf namelijk al heel lekker. Maak hummus lekker zelf en varieer met de smaken.

4. Baba ganoush met rucola

Deze spread van gegrilde aubergine is een van mijn lievelingsspreads en is het lekkerst wanneer je deze zelf maakt. Garneer met wat rucola en klaar is je gezonde boterham.

5. Tomaten-basilicum spread

Een heerlijke frisse rauwe spread die je binnen no-time hebt gemaakt!

6. Pittige paprikaspread met rucola

Deze spread is een beetje pittig, romig en favoriet bij iedereen waarvoor ik de spread gemaakt heb. Heerlijk op een boterham met wat rucola of kiemen.

Wat is jouw favoriete beleg op je boterham? Ik ben benieuwd!

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.