Gemarineerde champignonspiesjes van de BBQ

gemarineerde champignonspiesjes[ print recept ]
Eerlijk gezegd houd ik als vegetariër niet zo van BBQ’en. Wel heel erg van de sfeer dat buiten eten en barbecuen met zich meebrengt. Zomerse avonden in de tuin met verschillende hapjes en een glas wijn, maar dat mag van mij ook best zonder al dat vlees.

Als de BBQ wordt aangestoken, dan zorg ik voor salades, gezonde dipjes en heerlijke vegetarische hapjes, zoals deze gemarineerde champignonspiesjes.

Is het geen BBQ weer, wat erg vaak voor komt in Nederland, dan kun je ze ook gewoon grillen in de pan.

Gemarineerde champignonspiesjes van de BBQ

Houd je van champignons? Dan kunnen deze gemarineerde champignonspiesjes echt niet ontbreken tijdens de  barbecue. Ze hebben een lekkere bite en je hebt een portie extra groenten binnen. Iedereen zal er van genieten, zowel vegetariërs als niet vegetariërs!

Ook heel lekker om rode tussen de champignons te spiesen. Houd je van pittig? Dan kun je nog een beetje samba door de marinade mengen.

Dit heb je nodig (5 á 6 spiesjes)

1 doosje kastanje champignons
4 el zoete ketjap
1 teen knoflook
1 el tijm
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
peper
stokjes voor op de bbq

Zo maak je het

Week de stokjes minstens een half uur in koud water. Dit zorg ervoor dat de stokjes niet verbrande.

Hak de knoflook fijn. Meng in een kom de ketjap, kruiden en knoflook. Meng hier de champignons door en laat 15 minuten marineren.

Rijg de champignons op de stokjes. Let er op dat de champignons op een stokje ongeveer dezelfde grote hebben, zodat ze allemaal gegrild worden en tegelijk gaar zijn.

Gril de champignonspiesjes om en om op de BBQ.

gemarineerde champignonspiesjes

gemarineerde champignonspiesjes

gemarineerde champignonspiesjes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.