Fotodagboek 7-daagse detox

Vorige week heb ik de 7-daagse detox van Frecious gedaan. Eerder poste ik al een update na 3 dagen en mijn ervaring aan het eind van de detox. Hierin liet ik al weten dat ik een fotodagboek zou gaan delen, waarin te zien is wat ik deze week zo allemaal gegeten en gedronken heb.

De detox bestaat uit 21 sappen, 21 shots, een lijst met voeding waarin staat wat je wel en niet mag eten en een voedingsschema. De voeding tijdens deze detox bestaat uit pure en lichte maaltijden. Je kunt het voedingsschema precies volgen, maar ook gebruiken als leidraad. Ik heb het schema gebruikt als goede houvast. Ik heb maaltijden uit het schema gemaakt, maaltijden net iets anders gemaakt, zelf maaltijden bedacht en voeding weggelaten. Tijdens de detox mag je bijvoorbeeld gevogelte en vis, maar omdat ik dit niet eet verving ik deze producten voor linzen en kikkererwten.

Ook heb ik sommige maaltijden twee keer gegeten. Niet alleen omdat ik ze zo lekker vond, maar omdat het voordeliger is om grotere porties te maken en ik tegen het weggooien van eten ben.

Fotodagboek

Ochtendroutine
Mijn detoxdag begon met een groot glas lauw water, een Aloë Vera shot, een citroen shot en een Frecious slowjuice sapje. Al snel was ik gewend aan deze ochtendroutine.

Gember shot

Ontbijt
Een kwartier na de shots en slowjuice sap nam ik mijn detoxproof ontbijt. Deze bestonden de eerste paar dagen vooral uit groene smoothies en fruit, maar daarna ook uit geitenyoghurt en at ik voor het eerste gezonde chocolademousse gemaakt van chiazaad.

IMG_7591

Groene smoothie van amandelmelk, snijbiet en banaan

groene smoothie

Groene smoothie van water spinazie, mango en avocado. Met hennepzaad

yoghurt

Geitenyoghurt met noten en zaden

Geitenyoghurt met noten en havervlokken

Geitenyoghurt met noten en havervlokken

Kersen en aardbeien

Kersen en aardbeien

chocoladepudding

Chocoladepudding van rijstemelk en chiazaad, met cacaonibs en kokossnippers

Sapje
Tussen het ontbijt en de lunch nam ik een slowjuice sapje.
detox slowjuice

Lunch
Mijn lunch bestond meestal uit afwisselende detoxproof salades en soepen. Laat ik nou net heel erg van salades en soepen houden.. Lucky me!

IMG_7512

Salade van quinoa, spinazie, tomaatjes, avocado, paprika en geitenkaas.

Salade on to go!

Salade on to go! Met alle restjes die ik in de koelkast had liggen..

IMG_9616

Bietensalade van quinoa, geroosterde bieten, noten en geitenkaas

broccolisoep

broccolisoep met bleekselderij en pompoenpitten

courgettesoep

Courgettesoep

Sapje
Tussen de lunch en het diner nam ik weer een slowjuice sapje.

Slowjuice sapje

Diner
Mijn avondeten bestond uit heerlijke gerechten! Sommige geïnspireerd uit het voedingsschema en anderen gewoon van mijn eigen website afgeplukt. Zo kwam ik erachter dat best veel gerechten op feelgoodbyfood detoxproof zijn!

courgetti

Courgetti met homemadepesto (zonder kaas)

slawraps

Slawraps met een sojasausje

slawraps

Tortilla van zoete aardappel met ui en ei

Tortilla van zoete aardappel met ui en ei

groene curry

Homemade groene curry met groenten en bruine rijst

Zoete aardappel met groenten uit de oven

Zoete aardappel met groenten uit de oven

Snack
Tijdens de detox heb ik eigenlijk niet echt behoefte gehad aan tussendoortjes, omdat ik hiervoor de sapjes had. Een keer heb ik een handje noten tussendoor gegeten en wat kersen.

Kersen

Kersen

Shot
Minstens een uur na het diner was het de bedoeling dat ik een gembershot nam. Ik zeg inderdaad ‘was de bedoeling’, omdat ik deze shot een beetje heb gelaten voor wat het was. Ik heb meerdere keren geprobeerd de shot weg te krijgen. Puur, maar ook gemengd met water. De gembershot was gewoon zo heftig en niet lekker, dat het mij geen een keer gelukt is het glas leeg te drinken. Na een paar slokjes stond mijn keel in de brand en werd ik letterlijk misselijk.

Gembershot

Gembershot

Drinken
Tijdens de detox wordt geadviseerd (het is eigenlijk een must!) om heel veel water en kruidenthee te drinken, zodat de afvalstoffen goed het lichaam kunnen verlaten. Wanneer je te weinig drinkt, kun je erg last van hoofdpijn krijgen tijden een detox. Ik ben echt gek op verse muntthee met gember en citroen en dronk er hier dus heel wat van weg tijdens de detox.

Verse muntthee met gember en citroen

Verse muntthee met gember en citroen

Frecious slow juice sapjes
Laten we vooral de heerlijke sapjes van Frecious niet vergeten. Er zijn 6 verschillende smaken sapjes, waarvan een wisselend seizoensapje. In totaal heb ik 21 sappen op in een week en ze waren stuk voor stuk echt heerlijk. Wat een luxe was het om de sapjes kant en klaar uit de vriezer te halen. Nu moet ik helaas weer zelf m’n sapjes bij elkaar gaan juicen..

Frecious slowjuice sappen

frecious detox

 

De day after
Een kleine impressie van hoe de dag na mijn detox eruit zag..

ontbijtmuffins

Detoxproof ontbijtmuffins van havermout en banaan

Rosebubbels

Rosebubbels

Pizza van speltbodem met reepjes courgette, geitenkaas en walnoten

Pizza van speltbodem met reepjes courgette, geitenkaas en walnoten

Taartjes van Sharp Sharp

Vegan taartjes van Sharp Sharp. Suiker,- gluten- en lactosevrij!

Gerelateerde berichten