Indiase curry met groente

Indiase curry

Curry is een van mijn lievelingsgerechten en het ultieme comfort food. Een beetje pittige vegetarische curry uit een kom met een stuk naanbrood om te dippen, heerlijk! Curry kan eigenlijk elk seizoen wel, maar in de herfst en winter staat het hier elke week wel op tafel.

Ik maakte deze Indiase curry tijdens het testen van de Magimix Cook Expert. Het resultaat is een heerlijk romige kruidige curry.

Het ‘sudder’ programma zorgt dat alles goed gemengd wordt, zodat je niet steeds hoeft te roeren. Daarnaast stoomt het goed, waardoor de smaak en geur van de Indiase currypasta goed vrijkomt.

Dit heb je nodig (4 personen)
1 potje Patak Indiase curry mild
400 ml kokosmelk
100 gram tomatenblokjes (uit blik)
1 aubergine aubergine
1 doosje champignons
1 hand sperziebonen
1 ui
half rood pepertje
optioneel; verse koriander

Zo maak je het (met de Cook Expert)
Snipper de ui en hak de peper fijn. Giet olie en de ui en peper in de RVS kom. Kies het programma ‘koken’ en stel in op ‘sudderen’, 2 minuten, snelheid 1A, 110 graden. Voeg vervolgens de indiase curry erbij en stel de tijd in opnieuw in op 3 minuten, zodat de smaken goed vrijkomen.

Snijd de aubergine en champignons in stukken, verwijder de uiteinde van de sperziebonen en snijd doormidden. Zet de groenten even apart.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk erbij en stel de tijd opnieuw in op 1 minuut, zodat alles goed gemengd wordt.

Voeg als laatste de groenten erbij en stel de tijd opnieuw in op 15 minuten, zodat alles goed kan sudderen, totdat de groenten gaar zijn.

Indiase curry

Zo maak je het (in een pan)
Snijd de aubergine en champignons in stukken, verwijder de uiteinde van de sperziebonen en snijd doormidden. Zet de groenten even apart.

Snipper de ui en hak de peper fijn. Verhit een pan met olie en fruit de ui en peper 2 minuten aan. Voeg vervolgens de currypasta erbij en laat nog 3 minuten fruiten, zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk erbij en meng alles goed door elkaar.

Voeg als laatste de groenten erbij en laat de curry 15 minuten sudderen op laag vuur. Roer af en toe even door.

Lekker met wat bruine rijst of naanbrood om te dippen.

Indiase curry

Indiase curry

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.