Kurkuma-mango smoothiebowl met granola en kokos

Kurkuma-mango smoothiebowl[print_link]
De lente komt er eindelijk weer aan! En dat bekent gezonde en kleurrijke ontbijtjes, zoals smoothiebowls! Deze kurkuma-mango smoothiebowl met granola en kokos is lekker romig en fris. En van die gele kleur krijg je toch meteen zin in de lente?

Kurkuma

Kurkuma behoort tot de gember-familie en wordt net als bij gember gemaakt van de wortelen. En kurkuma is helemaal hip!

Eerder vertelde ik al over de gezondheidsvoordelen van deze specerij. Kurkuma wordt al lang niet meer alleen gebruikt in curry. Je ziet het terug smoothies, hummus, juices, pannenkoekjes, dressing etc.

Naast dat kurkuma zo gezond is, geeft het je gerechten ook een gele kleur. Niet alleen je gerechten trouwens.. Kijk uit met kurkuma snijden en alle keukenapparatuur die je gebruikt, want het geeft heel erg af!

Kurkuma-mango smoothiebowl met granola

Deze smoothiebowl is heerlijk romig en fris. Echt een lente ontbijtje! Door peper toe te voegen aan gerechten met kurkuma, neemt je lichaam de kurkuma beter op.

Een kleurrijke kom vol voedingstoffen en helemaal plantaardig! Doe mij elke dag maar zo een kom..

Voor deze smoothiebowl kun je avocado of banaan gebruiken. Beide zorgen ervoor dat je smoothiebowl lekker romig en dik wordt. Kun je wel een extra vullend ontbijtje gebruiken? Voeg ze dan allebei toe aan je smoothiebowl!

Wil je maar 1 smoothiebowl? Halveer dan gewoon de ingrediënten.

Dit heb je nodig (2 bowls)

1 avocado of 1 banaan (of allebei)
halve mango (of bevroren mango stukjes)
4 dadels (zonder pit)
1 tl kurkuma
kwart citroen
snuf peper
400 ml plantaardige melk (welke je lekker vindt)

Toppings
granola (uit de pan)
blauwe bessen
kokossnippers

Zo maak je het

Schil de mango, avocado en eventueel de banaan en snijd de dadels in stukjes. Doe de mango, avocado, banaan, dadels, kurkuma, peper, het sap van de citroen en de melk in de blender. Blend tot een egaal geheel.

Schep de smoothiebowl in twee kommen. Verdeel de granola, blauwe bessen en kokos over de bowls.

Kurkuma-mango smoothiebowl

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.