Pastinaakpuree met knoflook en tijm

pastinaakpuree knoflook tijm

[print_link]
Van Pastinaak wordt vaak een soepje gemaakt of lekker om te roosteren in de oven, maar een puree is ook echt heerlijk. Weer eens iets anders dan met alleen aardappel en iets zoeter. Heerlijk met verse tijm knoflook en chili. Pastinaak is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Deze groente zit namelijk vol met vezels, vitaminen en mineralen.

Pastinaakpuree met tijm

Deze puree is lekker romig en een beetje zoet. Een heerlijk bijgerecht voor tijdens de feestdagen.

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)

400 gram pastinaken
200 gram aardappelen
1 teen knoflook
1 theelepel verse tijm
peper
halve theelepel chili vlokken
1 klein klontje boter

Zo maak je het

Schaaf de pastinaak (net als bij wortels) en schild aardappelen. Snijd in blokjes en kook de pastinaak en aardappelen samen 20 minuten in pan en giet af. Hak de knoflook fijn en doe de knoflook, verse tijm, peper en boter bij de aardappel en pastinaak en stamp fijn met een stamper tot een puree. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe. Voeg nu nog wat chili vlokken toe als je van een beetje pittig houdt.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten