Spinazie-fruit smoothiebowl met granola

Smoothiebowl

[print_link]
Steeds vaker maakt mijn bakje plantaardige yoghurt met fruit en krokante granola (deze maak je supersnel uit de pan) plaats voor een heerlijke, frisse spinazie smoothiebowl. Dit omdat ik mijn soja inname graag wil verminderen. Af en toe een beetje soja maakt niet uit, maar liever niet vijf keer in de week…

Een smoothiebowl van groenten, fruit en een scheutje plantaardige melk is een gezond en lekker ontbijtje. En het is net zo snel gemaakt als een bakje yoghurt.

Op Feelgoodbyfood staan al en aantal heerlijke smoothiebowls, maar deze variant maak ik eigenlijk het vaakst; spinazie-fruit smootiebowl met granola!

Spinazie-fruit smoothiebowl met granola

Deze smoothiebowl geeft je energie door de banaan en havermout, bevat eiwitten door de noten en zit vol antioxidanten. Perfect om de dag mee te beginnen.

Voor smoothies en smoothiebowls, gebruik ik meestal een glaasje kokos-rijstmelk. Deze plantaardige melk is licht en een beetje zoet van zichzelf.

Dit heb je nodig (2 kommen)

2 bananen
1 grote hand verse spinazie
1 hand blauwe bessen
1 klein glaasje plantaardige melk

Toppings
blauwe bessen
frambozen
2 eetlepels granola
kokossnippers

Zo maak je het

Doe de bananen, spinazie blauwe bessen in de blender, samen met een klein glaasje water of plantaardige melk. Blend tot een romig geheel. Schenk in een kom en maak af met besjes, frambozen, granola en kokos

Smoothiebowl

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.