Wortel-kokossoep met zoete aardappel

Wortel-kokossoep   [print_link]
Na een paar dagen boodschappen doen en koken besloot ik een restjesdag te houden. Ik had nog veel wortels over, dus het werd iets met wortel. Ik ben namelijk echt tegen voedselverspilling. Na zoeken op de blog (ja, ik gebruik mijn eigen blog als receptenboek. Handig toch?) zag ik deze wortel-kokossoep voorbij komen.

Volgens mij is het een jaar geleden dat ik deze soep voor het laatst gegeten heb, maar ik herinnerde mij meteen hoe lekker ik de soep vond. Kokosmelk, zoete aardappels, bouillon en kruiden heb ik eigenlijk altijd wel in huis en de soep kon ook wel een nieuwe foto gebruiken. Het werd dus wortel-kokosoep met zoete aardappel.

Wortel-kokossoep met zoete aardappel

Deze vegetarische soep heeft een romige smaak door de kokosmelk en is vullend door de toevoeging van zoete aardappel. Wist je dat wortel een hoge gehalte beta-caroteen bevat? Dit stofje wordt in je lichaam omgezet in vitamine A en is nodig voor het functioneren van de ogen.

Dit heb je nodig (4 personen)

olie
4 grote wortels
1 grote zoete aardappel
1 ui
stukje gember (2 cm)
2 teentjes knoflook
half rood peppertje
200 ml kokosmelk
750 ml groentebouillon
2 tl kurkuma
2 tl komijnzaad
peper en zout

Zo maak je het

Pel en snipper de ui, hak de knoflook en het pepertje fijn en schil en snijd de gember in stukjes. Verhit een soeppan met olie en fruit de ui, knoflook, gember, peper en kruiden 2 minuten aan.

Was en snijd de wortel in plakjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de wortel en aardappel toe en bak twee minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en groentebouillon toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Pureer de soep, voeg peper en zout toe en garneer eventueel met verse kruiden.

| Lekker met platbrood of naanbrood

Wortel-kokossoep

Wortel-kokossoep

Wortel-kokossoep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.