10x | Gezonde variant

Ik hou van gezond eten. Ik vind groenten, fruit en peulvruchten gewoon echt veel lekkerder dan een vette hap of een bord pasta. Lunchen doe ik veel liever met een volle salade dan hompen brood met beleg, en je maakt mij echt veel blijer met een glas water of slowjuice dan limonade en frisdrank.

Maar er zijn van die recepten, waar je soms zo een zin in kunt hebben. Vooral nu het weer wat kouder en donkerder wordt, kun je soms echt verlangen naar comfort food, zoals lasagne of pizza. Dat ik soms gewoon heel veel zin heb in een brownie hoef ik denk ik niet uit te leggen, toch?

Wat doe je dan? Een gezonde variant maken van het ongezonde recept, die stiekem nog lekkerder is. Hieronder deel ik mijn favoriete gezonde varianten.

1 | Lasagne

Een homemade vegetarische lasagne zonder lasagne bladeren en met een extra portie groenten.
Waarom geen lasagne bladeren? Witte pasta is een ‘leeg’ product en zit vol suiker die je bloedsuikerpegel omhoog laat schieten.

unnamed-1-e1430914487751

 

2 | Classic pannenkoeken

Een gezonde variant op de classis pannenkoek. Makkelijk te maken en gewoon heel erg lekker af en toe.

IMG_1471-e1425932785344

 

3 | Frietjes van groenten

Iedereen heeft soms wel eens zin in frietjes. Nou, ik in ieder geval wel. Heb je nou zo een moment, kies dan voor een gezonde variant en maak friet van groenten.

IMG_8892

 

4 | Wafels

Wafels is typisch zo een product waar ik een haat/liefde verhouding mee heb. Als ik de geur van wafels ruik heb ik er zo een zin in, maar nadat ik zo een wafel vol met suiker op heb ben ik misselijk, heb ik buikpijn en heb ik alweer spijt. Deze wafels zijn door het amandelmeel lekker zoet en heeft een goede bite door de havermeel.

unnamed-21-e1429778956178

 

5 | Wrap pizza

Soms kun je zo een zin in pizza hebben.. Ken je dat? Dan maak je deze gezonde variant!

IMG_1482-e1425934272552

 

6 | Ontbijtkoek

Vroeger was ik gek op ontbijtkoek. Een lekkere dikke plak met boter.. heerlijk! Helaas zit ontbijtkoek vol met suiker. In 100 gram ontbijtkoek zit 40 gram suiker, dat zijn 10 suikerklontjes! Deze gezonde variant is gewoon suikervrij.

IMG_8598-e1438805964107

 

7 | Banaan-kokosijs met walnoten

Helaas is (room/soft) ijs niet zo gezond. Er zit vaak veel suiker in ijs en er zijn mensen (waaronder ik) die niet goed tegen roomijs (melk) kunnen. Gelukkig is er een gezonde variant die je heel makkelijk thuis kunt maken is.

IMG_6634-e1434089883108

 

8 | Brownies

Brownies (eigenlijk alles met chocola) zijn echt mijn ultieme comfort snack. Vooral wanneer we weer naar de herfst gaan en het buiten kouder wordt, waait en continue regent. Dan wil je niets liever dan met een dekentje op de bank zitten, een kop thee.. en een stuk brownie!

IMG_0122-e1442398760730

 

9 | Appeltaart

Ik ben niet echt een taart fan.  Zoete taartjes vol met suiker.. daar maak je mij niet echt blij mee. En na een stuk taart ben ik eigenlijk altijd misselijk. Deze gezonde variant op appeltaart, met een bodem gemaakt van speltmeel en havermout en zonder toegevoegde suikers, is heerlijk als toetje, tussendoortje of zelfs om mee te ontbijten.

IMG_1991-e1426714237935

 

10 | Warme chocolademelk met kokosslagroom

Bij de kou hoort chocolademelk! Probeer deze gezonde variant met hazelnootmelk en rauwe cacao eens.

IMG_9103

 

 

Gerelateerde berichten