7x | Favoriet ontbijt

Ik hou van ontbijten. Het is echt mijn favoriete maaltijd van de dag en het liefst ontbijt ik de hele dag door. Voor het slapen gaan bedenk ik al wat ik de volgende dag ga ontbijten en na het ontbijt bedenk ik al wat ik de dag erna zal gaan ontbijten… Zo erg hou ik dus van ontbijten.

Heb ik even geluk dat ik zo erg houd van ontbijten, want ontbijten is toch wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Van een stevig en voedingsrijk ontbijt komt je spijsvertering goed op gang, oftewel, het zet je darmen aan het werk. Hierdoor verteer je alles wat je de rest van de dag eet een stuk beter en voorkomt het de zin in tussendoortjes de rest van de dag. Begin je pas later op de dag met eten? Dan begint je vetverbranding en je stofwisseling ook pas later op de dag.

Daarnaast is je bloedsuikerspiegel laag wanneer je wakker wordt. Het overslaan van je ontbijt kan zorgen voor een weeïg gevoel. Ook zal je trek krijgen in zoetigheid, omdat je bloedsuikerspiegel te laag is en je lichaam schreeuwt om energie (suiker).

Weinig tijd of weet je niet wat je moet ontbijten? Er zijn zoveel lekkere gezonde ontbijtjes en de meeste zijn binnen een paar minuten gemaakt. En neem in het weekend wat extra tijd voor je ontbijt..

Hieronder deel ik mijn 7 favoriete ontbijtjes. Zo is het elke ochtend een feestje. 

| Geitenyoghurt met Crunchy chocolade granola  of granola van quinoa
Meestal maak ik 1x in de twee weken een grote pot granola. Heerlijk voor in de geitenyoghurt.

granola
Havermout pannenkoekjes (en alle andere gezonde pancakes op Feelgoodbyfood)
Eigenlijk zijn alle gezonde pannenkoekjes favoriet. Heerlijk met rauwe honing, kokos, blauwe bessen of amandelschaafsels. Je vindt de pancakes bij de ontbijtrecepten.

unnamed3

| Ontbijtmuffins voor twee
Deze ontbijtmuffins van havermout en banaan zijn heel makkelijk om te maken. Besprenkelen met honing en je hebt een heerlijk ontbijt.

IMG_4802
Havermout uit de oven met appel en blauwe bessen
Een warm havermout ontbijtje uit de oven. Heerlijk op koude winterochtenden.

IMG_9702

Ontbijtsmoothie met banaan en havermout
Dit is een powerontbijtje wanneer ik weinig tijd heb in de ochtend. Geitenyoghurt, een banaan, wat blauwe bessen, een hand havermout en blenden maar! Ook lekker met kokoswater i.p.v. yoghurt. Pimp je ontbijtsmoothie met bijvoorbeeld baobab, lijnzaad en chiazaad.

11311451_1629636967252665_1656149174_n

| Groene smoothie
Ontbijten met een frisse groene smoothie voor een extra portie groenten. Zo begin je je dag vol energie! Alles in de blender en blenden maar. Hoezo geen tijd voor een (gezond) ontbijt?

unnamed
| Banaan-kokosijs met walnoten
Een gezonde variant op ijs. Een ideaal ontbijtje én toetje op een warme zonnige dag.ijs
| Wafels van amandelmeel en havermout
Deze wafel is door het amandelmeel lekker zoet en heeft een goede bite door de havermeel.

unnamed (2)