Eetdagboek | Chantal

Dit keer weer eens een eetdagboek van mijzelf. Leuk en leerzaam. Opschrijven wat ik de hele dag eet, zorgt ervoor dat ik niet zonder na te denken allerlei tussendoortjes naar binnen hap. Wat sommige dagen nog wel eens gebeurt. Ik ben namelijke echt een snacker..

Dus wil je weer even wat gezonder, minder of bewuster gaan eten? Houd dan zelf eens een eetdagboek bij. Bij mij helpt het goed! Daarnaast ben ik echt een planner. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook als het om mijn maaltijden gaat. Ik probeer gevarieerd en bewust te eten, zodat ik van alle voedingstoffen genoeg binnen krijg en veel groenten en fruit eet. Maaltijden plannen en voorbereiden helpt ook echt dat je niet naar ongezond eten grijpt.

Dag 1 : werkdag
Ontbijt: meteen nadat ik wakker word neem ik altijd twee grote glazen water. Vandaag is het een gewone werkdag op kantoor. Deze ochtenden ontbijt ik altijd met een snel ontbijtje. Ik maak een groene smoothie van spinazie, bleekselderij, kokoswater en banaan en vul mijn tas met lunch en tussendoortjes.

IMG_6649
Tussendoor: een appel
Lunch: ik neem vaak een zelfgemaakte salade van huis mee. Deze salades bestaan meestal uit van alles wat ik nog in de koelkast heb liggen. Dit keer een salade van rucola, tuinbonen, tomaatjes, avocado en zonnebloem- en pompoenpitten.
Tussendoor: ik neem rond 16.00 een banaan, omdat ik na mijn werk meteen ga fitnessen.
Avondeten: Gegrilde groentes en zoete aardappel uit de oven. Ik maak hier zelf een yoghurtsausje bij.

IMG_85731
Snack: rond 20.00 neem ik een stukje pure chocolade bij mijn thee.
Drinken: De hele dag door drink ik (groene) thee en water.

Dag 2: werkdag
Ontbijt: twee glazen water en weer een snel favoriet ontbijtje deze ochtend: geitenyoghurt met zelfgemaakte chocolade-havermout granola. Ik eet vaak geitenyoghurt als ontbijt en soms als lichte lunch. Heerlijk met noten, pitten en zaden.

chocolade granola
Tussendoor: Een stukje chocoladetaart (jarige collega op het werk). Ik ben niet echt een zoetekauw en kan ongezonde snacks prima weerstaan, maar tegen chocola kan ik meestal (nooit) geen nee zeggen..
Lunch: een salade van rucola, zoete aardappel die ik nog over had van de avond ervoor en geitenkaas.
Tussendoor: rond 15.00 eet ik nog wat van mijn salade die ik tijdens de lunch niet op kreeg.
Avondeten: Een simpele vegetarische wok van boekweitnoedels (groene thee), veel champignons, taugé, paprika en peultjes. Ik maak zelf een woksausje van sojasaus, knoflook, gember en sesamzaadjes.
Drinken: water en thee
Sport: ik heb al meer dan een half jaar een blessure aan mijn heup (opgelopen tijdens mijn voetbaltijd en is sinds ik aan het hardlopen ben weer teruggekomen). Omdat ik eigenwijs ben en het hardlopen zo mis, probeer ik voor het eerst weer een paar kilometer te rennen. Het was heerlijk, wat heb ik dit gemist! Ik dacht dat het goed ging, tot ik de volgende dag opstond en mijn heup ongelofelijk pijn deed. Oke, de blessure zit er dus nog steeds:(

Dag 3: vrije dag
Ontbijt: heerlijk, weekend! Vrije dagen begin ik het liefst met langzame ochtenden en een uitgebreid ontbijt. Het liefst ontbijt ik gewoon twee keer of de hele dag door..
Ik begin met een groot glas water en maak een groen slowjuicesapje van spinazie, bleekselderij, komkommer en munt. En mijn visitekaartjes zijn eindelijk binnen, yoehoe! Een uurtje daarna maak ik een gezonde wafel van amandelmeel en havermout, en strooi hier blauwe bessen en een beetje agavesiroop overheen. Wat een feest!

11313267_1653307041568191_2064500183_n

unnamed (2)
Lunch: omdat ik vrij laat heb ontbeten neem ik rond lunchtijd een sinaasappel en een kiwi. Voor de foodswap met Dewi van Healthy Baking bak ik haar banaan-chocotaart. Hier neem ik uiteraard een stuk van. Wat een heerlijk taartje!
Avondeten: ik eet gezellig bij mijn zus en we maken een frisse lentepasta van biologische volkoren spaghetti met asperges. Als toetje nemen we een stuk chocola.
Drinken: twee glazen wijn, en thee

Lente pasta

Dag 4: vrije dag
Ontbijt: ik begin de dag weer met twee glazen water en neem een stuk banaan-chocotaart. Koud als ontbijt vind ik dit taartje nog lekkerder! Hierna ga ik lekker fitnessen.

banaan-chocotaart
Lunch: een groentenomelet.
Tussendoor: een cappuccino met amandelmelk en een haverkoek bij GYS! Na de koffie namen we een lekker GYS biertje. Ja, ik hou echt van (speciaal) biertjes..

11
Diner: ik maak een lekker wortel-kokossoepje met zoete aardappel, met daarnaast platbrood van kikkererwtenmeel.

unnamed

Dag 5: werkdag
Ontbijt: ik maak een grote slowjuicesap spinazie, bleekselderij, citroen, grapefruit en appel. Deze groentes moesten echt op en dan is een slowjuicer echt ideaal. Dit sapje drink ik op kantoor.

11372086_1457230767906265_1979948835_n
tussendoor: banaan en noten
Lunch: hartige pannenkoek van kikkererwtenmeel met humus, avocado en tomaatjes. Toen ik de avond ervoor platbrood maakte, maakte ik meteen een paar pannenkoeken die ik in de vriezer bewaar. Perfecte lunch om mee te nemen naar het werk.

IMG_5876
Avondeten: vega lasagne van aubergine, courgette en zelfgemaakte tomatensaus. Als toetje uiteraard weer een stukje pure chocola.
Drinken: water en thee.

Lasagne

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.