Kijkje achter de schermen #6

Er is weer een maand voorbij, dus tijd voor een nieuw kijkje achter de schermen! Afgelopen maand heb ik vooral doorgebracht in de bieb, maar tussendoor ook lekker aan het bloggen geweest en hier en daar wat tijd vrijgemaakt voor ontspanning.

Studeren, studeren, studeren..

Studeren dus. De afgelopen maand heeft vooral in het teken gestaan van studeren, omdat ik in zes weken tijd probeer de studie Voedingsdeskundige te halen. Nu denk je wauw 6 weken?! Ja, dat is heel weinig tijd voor een complete studie, maar ik heb de studie twee jaar geleden al aangevraagd en de boeken stonden maar in de kast te staan, dus deze zes weken compenseren het een beetje.

Maar oh, wat vind ik het leuk! Als er iets is wat je zo interessant vindt en waar je passie voor hebt, dan voelt het gewoon niet als studeren of werken. Nog 1,5 week en dan heel erg hopen dat ik het examen haal!

Wel grappig, ‘vroeger’ studeerde ik met veel chocolade en koekjes. Het was een excuus om de tentamenweken door te komen. Gek eigenlijk, nu ik mij bedenk dat je van al die suiker juist alleen maar moe wordt en niet goed kunt concentreren. Nu studeer ik met veel water, fruit, gezonde salades en zelfgemaakte havermoutmuffins!

Studie

saladebieb

Optimel

Toen ging de bel stond deze knappe Optimel man ineens voor de deur met een persoonlijk pakketje. In het pakketje zat onder andere de nieuwe Griekse Stijl Drinkyoghurt van Optimel in de smaken vijg en honing-walnoot. Vijg is absoluut mijn favoriet! Romig, 0% vet en zonder toegevoegde suikers. Houd jij van Optimel Griekse Stijl Drinkyoghurt? Deze nieuwe smaken zijn nu gratis te krijgen in de supermarkt!

Ja, dat bloggen is zwaar af en toe..

Optimel

Muffins, heel veel muffins!

Voor een bruiloft maakte ik heeeeel veel red velvet muffins. Alle materialen en boodschappen inkopen, recept testen, nog een keer testen, frosting testen, nog een andere frosting testen..

Toen ik eenmaal tevreden was over het recept van de muffins en de frosting moest het echte werk nog beginnen. Een dag van te voren alle muffins maken. Mijn oven maakte overuren en mijn keuken was ontploft. Leuk en leerzaam om een keer gedaan te hebben, maar eerlijk? Nooit meer!

Koken en bakken is leuk, maar zonder deadlines, zonder de druk dat het allemaal perfect moet en in normale aantallen. Catering opdrachten is geloof ik niks voor mij.. gelukkig waren de muffins gelukt en vonden de gasten ze heerlijk! #pfoe

red velvet muffins

red velvet muffins

Boekenfeestje

Blogger collega Teni van Fitbeauty gaf een boekenfeestje, want haar boek ‘eindelijk vrij’ is uit! Wat ben ik trots op Teni! Vrijheid, daar proosten we op! Het was een gezellig feestje. Allemaal leuke bloggers, heerlijke hapjes en uiteraard veel wijn. Natuurlijk even met alle Semilo bloggers en crew samen op de foto!

Semilo

unnamed (10)

Fruitbox

Vorige maand probeerde ik de Marley Spoon foodbox uit. Maar Marley Spoon heeft naast een foodbox ook een fruitbox. Dat zijn nog eens fijne pakketjes. De dagen erna bestonden dus uit fruitontbijtjes en veel fruit tussendoor. Gelukkig ben ik echt dol op fruit!

marley spoon fruitbox

De doos werd, net als alle pakketten/dozen die hier binnenkomen, meteen geclaimd door Ijsco. Het stond hier op een gegeven moment vol met dozen. We hebben nu afgesproken dat hij best steeds mag wisselen van doos, maar dat er maar 1 in huis mag staan. Hij kiest altijd voor de kleinste doos waar hij eigenlijk net niet in past…

unnamed (11)

Ontbijten bij Thijs

Ik werd uitgenodigd om de nieuwe ontbijtkaart van De Keuken Van Thijs uit te proberen. Ontbijten, dat doe ik het liefste! Dus dezelfde week zat ik bij De Keuken Van Thijs aan een cappuccino met de nieuwe ontbijtkaart in mijn hand.

Natuurlijk kon ik niet kiezen tussen al dat lekkers, dus nam ik van alles wat. Ik ben zelf niet zo een grote eter, maar gelukkig was zus Mickey om te helpen met al dat lekkerst op te eten. Wat hebben we heerlijk en relax ontbeten! Meer weten over deze hotspot in Utrecht?

De keuken van Thijs

De keuken van Thijs

 

En verder…

Frietjes, burgers en bier bij Meneer Smakers na een tochtje kanoën door de Utrechtse grachten!

Menneer Smakers

Genieten van een quinoasalade met gegrilde aubergine en granaatappel op het balkon in de z0n met wijn. Ik hoop dat het zomerse weer snel weer terugkomt..

quinoasalade

Groenten en fruit kopen bij de Turkse groenteman. En op een warme zomerdag nam ik deze watermeloen mee om meloen-limoen-munt ijsjes te maken.

unnamed (9)

Ijsco deed weer even z’n dagelijkse buikspierkwartier en vervolgens een dutje om uit te rusten..

Ijsco

Ijsco

 

2 reacties

 1. Amanda

  Hoi Chantal,

  Ik ben gek op red velvet cake/taart.
  Wil je jouw recept misschien met ons delen?

  Bedankt!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.