Mijn favoriete (kook)boeken

unnamed

Ik heb echt een zwak voor (kook)boeken. Mijn boekenkast staat er dan ook vol mee en op de plank in de keuken liggen mijn favoriete boeken. Ik vind het heerlijk om lekker op de bank met een kop thee door een boek te bladeren. Dit zijn voor mij echt rustmomentjes. En dan vooral mooie plaatjes kijken en bedenken wat ik allemaal nog wil maken. Mijn ‘recepten die ik nog wil maken’ lijst is dan ook echt een lange lijst..

Er zijn de laatste tijd veel (kook)boeken uitgekomen. En ik zal eerlijk zijn, het is dan echt niet erg om foodblogger te zijn en deze nieuwe boeken in je brievenbus te vinden. Ik kan echt uitkijken naar een nieuwe boek dat uitkomt. Dit zijn echt de leukste pakketjes (en alle pakketjes met chocola natuurlijk). Van een paar van deze boeken vind je een boekreview op de blog.

Dit zijn mijn favoriete boeken:

Deliciously Ella
Ella is denk ik een van de eerste foodbloggers die ik volgde en inmiddels ben ik echt een groot fan van Ella en haar blog. Haar leef- en eetstijl spreken mij erg aan. Gezond, plantaardig, glutenvrij en heerlijk kleurrijk eten. Een paar dagen voor de boeklancering, vond ik het boek in mijn brievenbus. Ik heb meteen mijn to do lijst aan de kant gegooid en de rest van de middag op de bank met een dekentje en een pot thee lekker door het boek gebladerd. Haar boek is echt een vertaling van haar blog.

Koop bij bol.com

Deliciously Ella

Boerenkool
Toen ik dit boek zag, moest ik het gewoon hebben. Een boerenkoolboek! Ik ben gek op boerenkool. Je vindt in dit boek geen stamppotten, maar recepten voor gezonde gerechten en drankjes met boerenkool. Maar ook met andere koolsoorten, zoals mijn favoriete kool; palmkool. Ik vind Palmkool zo een mooie groente. Wat voor soort recepten vind je dan wel in het boek? Denk aan groene hummus, boerenkoolchips, boerenkoolsalade en groene smoothies. Dit boek moet je deze winter gewoon in huis hebben!

Koop bij bol.com

Boerenkoolboek

SLA
Ik ben groot fan van SLA. Na het grote succes van SLA hebben Job, Ida en Nina, de oprichters van SLA, het SLA kookboek uitgebracht. Hun missie is om gezond en duurzeem eten voor iedereen toegankelijk te maken. Laten zien en proeven dat lekker eten óók nog eens heel gezond kan zijn. En dat bewijzen ze nu nogmaals met het boek.

Je vindt in het boek meer dan alleen salades. Het boek bestaat uit 75 gezonde recepten voor salades, dressings, sappen, soepen, humus, warme gerechten en taarten. Zonder koemelk, geraffineerde suiker en bijna allemaal glutenvrij.

Koop bij bol.comsla kookboek

All-day breakfast
Zoals jullie ondertussen wel weten, is ontbijten echt mijn favoriete eetmoment van de dag. Het liefst ontbijt ik de hele dag door. Ik kan mij ’s avonds voor het slapen gaan ook echt verheugen op mijn ontbijtje de volgende dag. Ik maak van mijn ontbijtje graag een feestje en het All-day breakfast boek is echt een feestje om doorheen te bladeren. Bijna alle bekende ontbijtjes (en een hoop nieuwe) zijn in het boek te vinden, met bij elk recept en prachtige sfeervolle foto. Hierdoor krijg je zo een zin in langzame zondagochtenden met uitgebreide ontbijtjes. De recepten bevatten geen eindeloze lijst met ingrediënten en zijn makkelijk te maken. Echt! Ben jij een ontbijtpersoon? Dan moet je dit boek echt hebben!

Het is niet echt een gezond-ontbijt boek. Er staat wel hoofdstuk in met gezonde lichte ontbijtjes en de rest van de ontbijtjes kun je door het vervangen van producten natuurlijk omtoveren tot gezonde ontbijtjes.

Koop bij bol.com

All day breakfast

Havermoutje
Pascalle en Mathijs begonnen een Instagram account waar zij havermoutrecepten op deelden. In korte tijd werd hun account enorm populair. Logisch met al die gevarieerde havermoutrecepten en prachtige herkenbare foto’s. En toen kwam het ‘Havermoutje’ boek. Een boek vol recepten met havermout in de basis. Echt alle soorten recepten vind je in het boek. Havermoutbrood, havermoutkoffie, havermoutpannenkoeken, hamburgers, pasta, pizza, ontbijtkoek, taartjes, uit een kommetje, uit de oven… Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er in. Ooit gedacht dat havermout zo veelzijdig is? 

Ik moet toegeven dat ik heb boek in twee delen gelezen heb. De eerste keer heb ik met een kop thee alleen maar plaatjes gekeken. Daarna begon ik weer van voor af aan en heb ik het uitgebreid gelezen. Wat een feestje!

Koop bij bol.com

IMG_02361-e1430905458703

My New Roots
Weer zo een mooi boek met heerlijke kleurrijke vegetarische en veganistische recepten. Ik denk wel het een van de mooiste kookboeken is van alle boeken op dit moment. Alleen de voorkant al, wauw! Sarah Britton is net als Ella een van mijn favoriete bloggers. Het kon dan ook niet uitblijven dat zij haar blog vertaalde in een prachtig boek.

Koop bij bol.com

My New Roots

The green kitchen
The green Kitchen is het boek van foodbloggers David en Luise. Hun blog ‘Green Kitchen Stories’ is denk ik een van de meest succesvolle foodblogs van de wereld. Je vindt in het boek meer dan 100 heerlijke vegetarische recepten uit de hele wereld. Bijna alle recepten zijn glutenvrij en een deel is ook geschikt voor veganisten. Daarnaast vind je in het boek veel informatie en tips over gezonde voeding en prachtige fotografie. Ook weer een boek met waar je heerlijk in kunt bladeren.

Koop bij bol.com

The green kitchen

Plenty
Yotam Ottolenghi met zijn prachtige boek Pleny, wie kent hem niet. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 recepten die vooral bestaan uit heel veel groenten, peulvruchten en granen (YAY!). Dat groente echt de hoofdrol speelt in dit boek is wel te zien aan de indeling. De recepten zijn namelijk ingedeeld op groentesoort. Echt een inspiratie voor groenteliefhebbers en vegetariërs. Ook weer een prachtig ‘clean’ boek met mooie foto’s. (ja, ik heb echt een zwak voor mooie boeken en foto’s)

Koop bij bol.com

Plemty

VEG!
VEG, is zoals de naam het al zegt, een vegetarisch kookboek met net als bij Plenty groenten in de hoofdrol. Het boek staat vol met heerlijke simpele gerechten en verrassende combinaties. Een handig boek voor wanneer je wat meer wil variëren in groenten. Met dit boek wordt het een makkie om voldoende groenten te eten!

Koop bij bol.com

VEG!

De slowjuice bar
Dat ik een echte slowjuicefan ben is bij de meeste wel bekend. Toen ik 2 jaar geleden mijn eerste slowjuicesapje dronk was ik meteen verkocht. Nu drink ik bijna dagelijks een sapje uit de slowjuicer. Ik merk wel dat ik al snel steeds dezelfde groentes haal en dezelfde sappen maak. Ik vind het belangrijk om gevarieerd te eten en zoveel mogelijk verschillende voedingstoffen binnen te krijgen. Het boek De Slowjuicebar staat echt vol met heerlijke slowjuice combinaties en kwam dus echt al geroepen.

Koop bij bol.com

Slowjuicebar

 

Leven zonde afval
Per persoon produceren we 1,5 kilo huishoudelijk afval per dag. Jaarlijks is dit 550 kilo afval! Wil jij jouw hoeveelheid afval verminderen en minder voedsel verspillen? Dan raad ik je echt aan om eerst dit boek te gaan lezen! Het boek gaat over, zoals de titel al zegt, leven zonder afval. Of in ieder geval, het produceren van zo min mogelijk afval en staat vol met praktische tips. Echt een eyeopener!

Koop bij bol.com

leven zonder afval

 

De mooie voedselmachine
Een boek dat over onze darmen gaat. Een onderwerp waar mensen misschien niet graag over spreken, maar wel heel belangrijk is voor een goede gezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat gezond zijn of je goed voelen, begint bij gezonde darmen. Je darmen en darmflora zijn erg belangrijk voor je algehele gezondheid. Voor een goede spijsvertering en stoelgang moet je darmflora goed in balans zijn. Ook helpt een goede darmflora om het aantal slechte bacteriën te verminderen. De conditie van je darmen weerspiegelt je gezondheid. Bij mij is dit in ieder geval overduidelijk. Zorg daarom goed voor je darmen.

In dit boek wordt op een grappige manier vertelt hoe je darmen werken en hoe je het beste voor je darmen kunt zorgen. Het boek is vrolijk, informatief en staat vol met feitjes en fabels, grapjes en wetenschappelijke inzichten.

Koop bij bol.com

10535040_761724780574047_1953498850_n

 

 

 

Gerelateerde berichten