Thaise currysalade met geroosterde kikkererwten en currydressing

[print_link]
Bij salades wordt nog vaak gedacht aan een paar groene blaadjes, meestal als bijgerecht. Het heeft een te saai en gezond imago. Maar salades, en dan vooral maaltijdsalades, zijn alles behalve saai! Deze Thaise currysalade met rijst, geroosterde kikkererwten en currydressing is het bewijs!

Salades zijn (mits je een goed gevulde salade maakt die alle voedingstoffen bevat en goed op smaak brengt) een heerlijke, gezonde, complete maaltijd. Kijk maar eens naar deze Thaise currysalade met rijst, geroosterde kikkererwten, groente en een currydressing.

Thaise currysalade met rijst, geroosterde kikkererwten en currydressing

Dat ik heel erg van curry hou wisten jullie vast al. Thaise curry’s, Indiase curry’sdahl... met rijst, noedels of een soep. In de lente en zomer hou ik meer van lichte maaltijd, dus toen dacht ik; een currysalade!

Een soort curry, maar dan in de vorm van een salade. Met mijn favoriete ‘curry ingrediënten’ een een currydressing. Deze salade gaat hier de komende maanden nog vaak op tafel staan..

Dit heb je nodig (2 personen)

2 handen verse spinazie
100 gram bruine rijst
1 stengel lente ui
halve komkommer
kleine stronk broccoli (paar roosjes)
1 kleine wortel
1 blikje kikkererwten (200 gram)
1 el kurkuma
1 tl paprikapoeder
scheutje olijfolie
handje cashewnoten

Dressing
2 el plantaardige yoghurt
1 el tahin (kun je weglaten als je hier niet van houdt)
1 el citroensap
1 tl currypoeder
snuf gemberpoeder
snuf peper

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kikkererwten, een eetlepel olijfolie, de kurkuma en de paprikapoeder. Hussel door elkaar en spreid over een ovenplaat met bakpapier. Rooster de kikkererwten in 20 minuten knapperig.

Snijd de broccoli in roosjes, kook in 5 minuten beetgaar en giet af. Kruid eventueel met een beetje kurkuma als je daarvan houdt.

Snijd de lente ui in stukjes en de komkommer in plakjes. Snijd met een juliennesnijder de wortel in slierten.

Verdeel de spinazie en lente ui over twee borden en schep hier de rijst overheen. Verdeel vervolgens de komkommer, wortel, broccoli en de geroosterde kikkererwten over de borden. Garneer met cashewnoten.

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje en besprenkel over de salade.

Thaise currysalade currydressing

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.