Vegan bananenbrood met pecannoten

Vegan bananenbrood

[print_link]
Eindelijk, daar is ‘ie dan! Een perfect vegan bananenbrood. Wie mij op instagram volgt, heeft in de stories gezien dat het mij drie pogingen heeft gekost om een vegan bananenbrood te maken. De eerste twee kwamen namelijk als een baksteen uit de oven.

Eerder maakte ik al een classic bananenbrood en een chocolade bananenbrood. Beide heel lekker, maar ik zou graag meer willen bakken zonder ei (hier komt binnenkort een persoonlijk artikel over).

Ik gaf het vegan bakken nog één poging. Ik moest en zou een heerlijk, luchtig bananenbrood maken, zónder ei.

Ja hoor, de derde keer was een succes! Het bananenbrood was niet alleen heel luchtig, ook de smaak was veel lekkerder dan ik had verwacht…

Vegan bananenbrood met pecannoten

Het bananenbrood is zó luchtig en fluffy! Door geen ei te gebruiken maar een ander middel om het brood luchtig te maken, wordt het bananenbrood juist nóg lichter.

In het recept gebruik ik speltmeel en een beetje amandelmeel, maar je kunt ook alleen speltmeel gebruiken. Zelf vind ik het altijd lekker als er een bite in zit, zoals nootjes. Je kunt er ook andere noten, stukjes cacaobibs of kokos aan toevoegen.

Dit heb je nodig

150 gram volkoren speltmeel
50 gram amandelmeel
4 rijpe bananen
100 gram zachte dadels (zonder pit)
120 ml plantaardige melk
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
snuf zout
citroen sap van halve citroen
1 handje pecannoten

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Haal het meel door een zeef. Meng in het kom het meel, bakpoeder, baking soda en een snuf zout. Meng in een andere kom (met een staafmixer of keukenmachine) de bananen, dadels, melk en citroensap.

Voeg nu de droge en natte ingrediënten bij elkaar en meng voorzichtig met een spatel. Meng vervolgens de nootjes door het beslag.

Vet een cakeblik in met kokosolie en giet hier het beslag in. Bak het bananenbrood gaar in 50 minuten. Let er op dat elke oven anders is, houd daarom het bananenbrood goed in de gaten. Prik een sateprikker in het brood, komt deze er (bijna) droog uit, dan is het bananenbrood gaar.

Laat het bananenbrood afkoelen voordat je deze in stukken snijdt. Geniet!

Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.