10x | vegan ontbijtjes

Het ontbijt. Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat dit mijn favoriete maaltijd van de dag is én de belangrijkste. Snelle doordeweekse onbijtes met een kom plantaardige yoghurt, fruit en granola of pancakes in het weekend. Het liefst maak ik elke ochtend een feestje van m’n ontbijt!

Negen van de tien keer ontbijt ik met een vegan ontbijtje. En af en toe een ei in een lekkere ontbijtcake, pannenkoeken of wafels. Hier voel ik mij gewoon het fijnste bij.

Eigenlijk kun je bijna elk ontbijtje ‘veganizen’. Gebruik plantaardige yoghurt en melk of laat simpelweg het ei weg. Benieuwd welke vegan ontbijtjes hier ’s ochtend regelmatig op tafel staan?

10x vegan ontbijtjes

Je kunt de honing in de recepten vervangen voor ahornsiroop.

1. Vegan pancakes

Heb je een vrije ochtend? Neem dan eens de tijd om uitgebreid te ontbijten met deze pannenkoekjes met fruit en soja- of kokosyoghurt.
 vegan ontbijt

2. Green smoothie bowl

Een smoothiebowl van groenten, fruit en een scheutje plantaardige melk is een gezond en lekker ontbijtje. En het is net zo snel gemaakt als een bakje yoghurt.

smoothie bowl green vegan

3. Havermout-banaan koekjes

Deze chewy havermout-banaan koekjes zijn heerlijk als tussendoortje maar ook ideaal om mee te ontbijten. Gezond, lekker en echt zo klaar!

vegan ontbijt4. appeltaart ontbijtsmoothie

Voor als je houdt van een smoothie en appeltaart! Havermout is een goede start van de dag. Door de hoeveelheid oplosbare vezels in havermout, zorgt havermout voor een lang verzadigt gevoel. Havermout voorziet je de hele ochtend van stabiele energie en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Dit ontbijtje is echt zo gemaakt en makkelijk om mee te nemen.

Appeltaart smoothie

5. Vanille porridge

Wanneer de dagen kouder en donkerder worden, ontbijt ik graag met een bakje porrigde. Een heerlijk warm en gezond ontbijt, dat ook nog eens snel gemaakt is. Er zijn vele varianten, maar deze vanille porrigde is absoluut mijn favoriet

vanille porrige

6. Banaan- kokosijs met walnoot

Een gezonde variant op ijs, waar je ook nog mee kunt ontbijten!

vegan ontbijt

7. Chocolade-kokos-mousse met granola

Dit is echt een feestontbijt! Het ontbijtje bestaat uit een laag chocomousse, yoghurt en granola. Vegan, suikervrij en makkelijk om te maken.

vegan ontbijt

8. Koffie pancakes met pure chocolade

Pannenkoekjes en koffie, mijn twee favorieten voor het ontbijt. Ja, deze pancakes zijn dus gewoon vegan!

Koffie paKoffie pannenkoekjesnnenkoeken vegan

9. Crumble met kokosyoghurt

Een heerlijk warm ontbijtje uit de oven, waar het hele huis lekker van gaat ruiken. Lekker met een lepel soja- of kokosyoghurt.

Vegan ontbijt

10. Romige kokospap met banaan, bessen en noten

Mijn favoriete op koude winterochtenden. Deze heerlijke romige kokospap kun je de avond ervoor al voorbereiden, waardoor dit ontbijtje in de ochtend zo gemaakt is!
vegan ontbijt

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

Gerelateerde berichten