5x lunchen zonder brood

Grijp jij elke lunch weer naar een boterham, omdat dat ‘lekker makkelijk’ is of omdat je misschien gewoon geen inspiratie hebt voor de lunch? Probeer te variëren met je lunchgerechten. Niet alleen om de lunch wat spannender te maken dan een broodje kaas, maar vooral om je lunch voedzamer te maken.

Je lunch moet er namelijk voor zorgen dat je nieuwe energie krijgt om de rest van de middag door te kunnen. Kies daarom voor een voedzame lunch en voeg daar zoveel mogelijk groenten aan toe. Variatie is daarin belangrijk.

5x | Lunchen zonder brood

Natuurlijk kun je af en toe lunchen met een boterham met gezond beleg, maar wissel dit af met bijvoorbeeld onderstaande lunch opties.

1. Salades!

Ik lunch bijna altijd met een salade. Vaak bestaat deze salade uit restjes die ik in de koelkast vind. Bijvoorbeeld groenten, peulvruchten, pitten, zaden, noten en avocado. Een grote lepel humus erbij en klaar. Favoriet is de spelt couscous salade met kikkererwten , broccolisalade en quinoa-spinazie salade.


broccoli salade geitenkaas

2. Soep

Een heerlijke zelfgemaakte pan soep heb je zo gemaakt. Je kunt van elke groentesoort wel een soepje maken. Mijn favoriete zijn op dit moment deze curry-wortelsoep met bloemkool, pikante paprikasoep en tomaten-linzensoep.

currysoep

 

3. Wraps

Wist je dat het heel makkelijk is om zelf een gezondere variant van de verpakte wraps uit de winkel te maken? Maak op een zondagmiddag een stapel wraps van boekweit of wraps van kikkererwtenmeel en bewaar deze in de vriezer. Vul de wrap met jouw favoriete groente en humus en je hebt een heerlijke voedzame lunch. Mijn favoriet zijn deze wraps met gegrilde groenten, wraps met geroosterde kikkererwten en halloumi wraps!

wraps gegrilde groentes

 

4. Slawraps

Behoefte aan een lichte lunch of een frisse lunch op een warme dag? Ga dan voor slawraps. Een groot blad sla die je vult met jouw favoriete ingrediënten.

slawraps

5. Groenten omelet

Juist toe aan een stevige lunch? Bak dan een omelet met veel groenten of deze luchtige omelet-wrap. Makkelijk en zo klaar.

Ei wrap

En natuurlijk kun je ook gewoon af en toe lunchen met brood. Kies dan wel voor goed brood van bijvoorbeeld 100% spelt of zuurdesum en beleg deze met gezond beleg, zoals humus of avocado en wat rucola. Of pak uit en maar deze heerlijke toast met scramled tofu!

Toast scrambled tofu

Gerelateerde berichten