7x Bijgerechten voor het kerstdiner

Ruim een week en dan is het weer zover; Kerst! Een lang weekend vol gezelligheid. Langzame ochtenden met uitgebreide ontbijtjes, lange winterwandelingen (hopelijk sneeuwt het dan ook!) en uitgebreid dineren. Tenminste, zo ben ik van plan om de feestdagen door te gaan brengen.

7 bijgerecht voor het kerstdiner

Weet je nog niet precies wat je op tafel gaat zetten met Kerst? Heb je wel een hoofdgerecht en toetje, maar nog op zoek naar feestelijke bijgerechten? Deze 7 bijgerechten kun je serveren bij het diner, bij de gourmette of bij een buffet. Gezond en heel feestelijk op tafel, maar ook allemaal makkelijk en snel gemaakt.

1. Pastinaakpuree met verse tijm

Pastinaak is echt een vergeten groenten, jammer, want deze najaarsgroente is gezond en lekker! Pastinaak lijkt op een soort witte wortel, smaakt een beetje zoet en de structuur heeft iets weg van aardappel. Heerlijk om een puree mee te maken en weer eens wat anders dan aardappel.

pastinaakpuree knoflook tijm

2. Pittige aardappeltjes met schil uit de oven

Aardappeltjes kunnen natuurlijk niet ontbreken op tafel. Maak ze wel een beetje spannender, zoals deze pittige aardappeltjes met schil uit de oven.

pittige aardappeltjes met schil uit de oven

3. Aardappeltjes uit de oven met knoflook en tijm

Deze aardappeltjes met schil uit de oven met knoflook en tijm (of rozemarijn), smaken net zo lekker als dat ze klinken.

aardappeltjes uit de oven

4. Zoete aardappelwedges

Aardappeltjes op tafel? Lekker! Maak dan eens deze zoete aardappelwedges met een zelfgemaakte sausje. Iedereen zal ze heerlijk vinden!

img_3957-e1448906150559

5. Courgette- en aubergine rolletjes

Deze kleine hapjes zijn heerlijk voor erbij. Bij het diner, bij een buffet, als borrelhapje, of maak ze op de gourmette.

img_4868-e1450648658195

6. Bruschetta’s

Bruschetta’s zijn lekker voor erbij of als welkomsthapje (met een glas wijn). Je kunt ze maken met een heerlijke zelfgemaakte spread.

Doperwten-avocado dip

7. Tabouleh

Een heerlijke Libanese salade van bulgur, veel kruiden, citroen en olijfolie. Deze frisse salade wordt vooral gegeten als bijgerecht of lichte lunch.

Bijgerechten Kerst

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten