9x feestelijke groentegerechten voor het kerstdiner

[print_link]
Het is bijna Kerst en dat betekent dat de foodmagazines- en blogs volstaan met kerstrecepten of zelfs complete kerstdiners. Zelf ben ik niet van plan om de blog in december vol te zetten met speciale kerstrecepten (en al helemaal geen vlees natuurlijk), daar geloof ik niet zo in. Kook en eet net even wat feestelijker en uitgebreider dan je normaal doet en vooral je favoriete gerechten. En het allerbelangrijkste: geniet van het gezellig samen zijn en het lekker eten.

De dagen voor Kerst zie je in de winkels iedereen hun kar volgooien met vlees, sauzen en aardappelgerechten. De groenten worden helaas vaak vergeten tijdens het kerstdiner. Daarom wil ik je tijdens deze tijd van het jaar wel graag inspireren met heerlijke, gezonde en feestelijke groentegerechten.

9x feestelijke groentegerechten voor het kerstdiner

Serveer tijdens het kerstdiner verschillende groentegerechten. Dit hoeft echt niet veel werk te zijn. Deze 8 groentegerechtjes zijn makkelijk en snel te maken, gezond en zien er ook nog eens heel feestelijk uit op tafel.

1. Mediterraanse groenteschotel uit de oven

Dit gerecht is een kleurrijk feestje op tafel. Door de oven te roosteren met olijfolie, knoflook en rozemarijn, krijgen de groenten een heerlijke smaak.

Mediterraanse groenteschotel

2. Gegrilde regenboogwortels

Regenboogwortels! Als dit geen feestelijke groente is… En je hoeft ze alleen maar even te kruiden e te grillen in de oven, want deze wortels zijn van zichzelf al heerlijk en zoet.

gegrilde regenboogwortels met honing

3. Herfstschotel uit de oven

Met dit groentegerecht ga je zeker shinen tijdens het kerstdiner! Een groenteschotel van pastinaak, zoete aardappel en gele courgette, met een garnering van paddenstoelen. Eigenlijk doet de oven al het werk, dus dat scheelt weer tijd en stress.

herfstschotel seizoensgroenten

4. Paarse spruiten uit de wok

Deze paarse spuiten zijn net wat zoeter dan de ‘gewone’ variant. Wok ze even kort met wat knoflook en kruiden in de pan en klaar is je groentegerecht.

paarse spruiten Kerst

5. Geroosterde bloemkool met kerrie en tijm

Wanneer je meerdere groentengrechen op tafel zet, kan deze geroosterde bloemkool echt niet ontbreken. Bloemkool wordt lekker knapperig wanneer je deze roostert in de oven en is heerlijk in combinatie met kerrie en tijm.

geroosterde bloemkool met kerrie

6. Boontjes met gemarineerde tempeh blokjes

Een vegetarische en gezonde variant op de boontjes met spekjes. De marinade voor de tempeh is heel erg lekker en zegt voor een lekkere bite.

boontjes met gemarineerde tempeh

boontjes met gemarineerde tempeh

7. Gemarineerde champignonspiesjes

Gemarineerde champignons. Zo makkelijk, maar zo lekker! Ook perfect voor op de gourmette.

gemarineerde champignonspiesjes

8. Winterse groenten uit de oven

Deze winterse groenten uit de oven hebben veel smaak en zien er kleurrijk uit, waardoor het ook een ideaal groentegerecht is om te serveren tijdens de feestdagen.

Winterse groenten uit de oven

9. Groentetorentjes

Deze groentetorentjes zijn een feestje op tafel. Ideaal voor wanneer je nog een groentegerecht zoekt voor bij het kerstdiner.

IMG_7529

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.