9x mijn favoriete zomerse recepten

Toen ik deze week tijdens dit heerlijke warme weer door mijn zomerse recepten aan het scrollen was om te kijken waar ik allemaal zin in had, kon ik maar niet kiezen. (ja ik gebruik mijn blog ook als ‘receptenboekje’. Wist je dat ik mijn blog zelfs ben begonnen met het idee ‘dan heb ik al mijn recepten ergens staan’). Ik had overal zin in en het ging ongeveer zo: ohh dit recept!, nee deze!, Of deze? Deze vond ik ook zó lekker!

Zo kwam het idee om mijn favoriete zomerse recepten van dit moment op een rijtje te zetten. We zitten aan het begin van de zomer en hopelijk blijft het nog een tijdje prachtig zonnig zomerweer! Ook lekker makkelijk voor mezelf, als ik weer eens op zoek ben naar een recept 😉

Meer zin in een salade? Dit zijn mijn 10 favoriete zomerse salades!

9x mijn favoriete zomerse recepten

De gerechten zijn uiteraard allemaal gezond en voedzaam, maar passen ook nog eens perfect bij warme zomerdagen. Lekker fris, wat lichter, makkelijk te maken, maar vooral heel erg lekker (al zeg ik het zelf)!

1. Japanse salade met rijst, gemarineerde aubergine en gegrilde tofu

Deze Japanse ‘salade’ staat hier de afgelopen weken regelmatig op tafel. Of eigenlijk op het balkon met dit mooie weer. Met rijst, gemarineerde aubergine, gegrilde tofu, edamame, komkommer, taugé en een dressing van soja en sesam. Een gouden combinatie, heerlijke smaken en perfect voor op een warme dag.

Japanse salade aubergine tofu

2. Spaghetti aglio olio met aubergine en artisjok

Ook op warme zomerdagen heb ik zin in pasta. Geen pasta’s met veel saus, maar lichte zomerse pasta’s. Zoals deze klassieker: spaghetti aglio olio. Een spaghetti met een ‘sausje’ van olijfolie, peper, knoflook en peterselie. Ik voegde er nog aubergine en artisjok aan toe voor de vitamientjes. Dé pasta op zomerse avonden of als lunch.

spaghetti aglio olio

3. Dürüm falafel met kool en harissa dressing

Als je zin heb in makkelijk, lekker en zomers, dan maak je in een handomdraai deze dürüm falafel. Met frisse kool, rode ui, tomaat en een licht pittige harissa dressing. Oprollen en happen maar!

4. Rijst met vegetarische balletjes, boontjes en yoghurt-harissa dressing

Dit bordje rijst met vegetarische balletjes, boontjes, champignons, taugé en een yoghurt-harissa dressing is zo een recept dat gewoon heel lekker is door de juist combinatie. Ook nog eens lekker makkelijk en snel gemaakt. Precies waar je zin in hebt in de zomer.

rijst vegetarische balletjes

5. Groene lente risotto met asperges, tuinerwten en rucola

Risotto, het ultieme comfort food! In de lente en zomer maak ik deze lichtere variant met producten uit het seizoen. Lekker groen door de asperges, tuinerwten en rucola en fris door de citroen.

groene lente risotto aspergers

6. Vegetarische paella

Waar denk je aan als je zomer, zon en Spanje hoort? Inderdaad, paella! Haal een beetje Spanje in huis met deze heerlijke vegetarische paella. Zelfgemaakte sangria er bij en het plaatje is compleet!

Vegetarische paella

7. Wraps met halloumi, avocado en granaatappel

Halloumi is een van mijn favoriete producten op warme dagen. Halloumi is een grillkaas die lekker krokant en een beetje zout wordt als je ‘m grilt. Heerlijk in een salade of wrap.

8. Qeusadilla’s met zwarte bonen, groenten en avocado 

Gezondere en lichte quesadilla’s met zwarte bonen, groenten, zoete groene peper en smashed avocado. Zonder pakjes of zakjes en makkelijk om te maken.

qeusadilla

9. Hummus plate met falafel, geroosterde kikkererwten en groenten

Van een hummusplate word ik altijd zo blij! Het geeft mij een ultiem zomers gevoel. Een bordje hummus met falafel, geroosterde kikkererwten, aubergine en champignons. En natuurlijk Libanees brood om te dippen. Lekker als lunch of licht diner.

Hummus plate falafel

Quinosalade met mango, avocado en sojadressing

Toch één salade tussen deze lijst, omdat deze zomerse quinoasalade met mango, avocado en sojadressing op dit moment echt mijn favoriet is! De mango maakt de salade lekker zoet en de soja en sesam geven het een oosters tintje.

Quinoasalade met mango

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.