Rijpe bananen over? Dit kun je er allemaal mee maken!

Oh, ik ben gek op bananen! Noem het gerust maar een bananenverslaving. Mijn dag móet gewoon beginnen met een banaan. In de yoghurt, pannenkoekjes, baksels, smoothie of gewoon als tussendoortje. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik geen banaan eet en mijn record staat geloof ik op 5 bananen op een dag.

Hoe eet jij je banaan het liefst? Hoe rijper de banaan (en ik vind dit ook het lekkerst) hoe beter voor je spijsvertering. Onrijpe bananen kunnen namelijk verstopping veroorzaken.

Heb je iets teveel bananen ingekocht of zijn ze iets te snel rijp geworden? Hele rijpe bananen, die al een beetje bruin zijn, zien er niet echt smakelijk meer uit. Maar gooi ze vooral niet weg, want met rijpe bananen kun je heerlijke gerechten maken!

Rijpe bananen

Dit kun je allemaal maken met (te) rijpe bananen

Gooi bananen in je smoothie, maak er ijs of pannenkoekjes van of gebruik ze om te bakken. Wat dacht je van bananenbrood, koekjes of een bananentaartje! En die rijpe bananen zijn meteen een natuurlijk zoetmiddel. Alleen maar voordelen dus!

Bananen ijs

Maak heel simpel een bakje ijs met als hoofdingrediënt; banaan! Heb je teveel bananen ingeslagen? Leg er een paar in de vriezer.

bananenijs

Smoothie

Gooi die te rijpe bananen door je smoothie, wordt je smoothie meteen iets zoeter en romiger van.

Paarse smoothie

Bananenbrood

Bananenbrood is misschien wel het bekendste recept dat je maakt met rijpe bananen en heel erg lekker!

bananenbrood

Banaan-ei pannenkoekjes

Maak heerlijke banaan-ei pannenkoekjes, of andere soort pannenkoekjes met rijpe bananen. Hiermee maak je namelijk een heerlijk zoet beslag!

Smoothie bowl

Pureer wat banaan en ander fruit, bestrooi met toppings en je hebt een heerlijke, gezonde smoothiebowl!

Mango smoothie bowl

Bananentaartje

Lekker bakken met rijpe bananen! Dit bananentaartje is een van mijn favoriete bananen-recepten. Hier koop ik stiekem iets teveel bananen voor…

Bananentaartje met choco

Espresso smoothie

Houd je van koffie en bananen en kun je wel een ontbijtje of tussendoortje gebruiken dat energie geeft? Maak dan deze espresso smoothie!

Koffie smoothie

Banaan-spelt muffins

De muffins zijn gemaakt van volkoren speltmeel en gezoet met banaan en rozijnen. De muffins zijn krokant aan de buitenkant en lekker smeuïg aan de binnenkant door de banaan.

spelt-bananenmuffins met rozijnen

Banaan-choco granola

Een heerlijke, krokante granola, gezoet met banaan!

banaan-choco granola

Haver-appeltaart cake

Houd je van appeltaart? Maak dan deze haver-appeltaart cake. Deze cake is zelfs heel geschikt om mee te ontbijten.

havermout-appeltaart cake

Chocolademuffins

Tover je rijpe bananen om in lekkere zoete, smeuïge chocolade muffins!

Banaan-haverkoeken

Met alleen rijpe bananen en havermout maak je al deze super makkelijke koeken!

rijpe bananen

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten