18 best bekeken recepten van 2018!

Dit zijn de best bekeken recepten van het afgelopen jaar! Ik heb het bij 18 stuks gehouden, maar kon nog wel even doorgaan! Natuurlijk allemaal vegetarisch (en veel vegan), makkelijk om te maken en zonder een waslijst aan ingrediënten!

Het leuke aan dit soort lijstjes is om te zien naar wat voor recepten jullie allemaal zoeken, dat vegetarische recepten steeds populairder worden en welke favoriet zijn! Sommige recepten zijn zowaar gemaakt en gedeeld! Dit is toch wel het allerleukste aan het hebben van een foodblog.

Voor mezelf is het maken van zo een lijstje juist de herinnering aan alle recepten die ik gemaakt heb in 2018. Sommige was ik zelfs alweer vergeten! Iedereen heel erg bedankt voor het bezoeken van de blog en het maken en delen van al mijn recepten!

Liefs Chantal

1. Perencake met speculaaskruiden

Dit is een van de lekkerste cakes die ik tot nu gemaakt heb! Zowel de structuur als de smaak.

De cake heeft een heerlijke, smeuïge structuur door de combinatie van spelt- en amandelmeel. De peer maak de cake cake zoet en smaakvol. De pecannoten zorgen voor een lekkere bite.

perencake speculaaskruiden pecannoten

2. Gegrilde paprikasoep met vega balletjes, taugé en tijm

Door paprika eerst te grillen in de oven, krijgt deze nog veel meer smaak en wordt ‘ie lekker zoet. Dit proef je echt terug in de soep. Een gepureerde soep kan een beetje saai zijn, zijn vulde ik deze paprikasoep met vegetarische balletjes, stukjes paprika en taugé. Heerlijk!

gegrilde paprikasoep

3. Zelf groene currypasta maken

Het is jammer dat ik alleen de foto’s kan toevoegen aan het recept en niet kan laten ruiken hoe lekker de keuken ruikt wanneer je deze currypasta gemaakt hebt. De geuren van alle ingrediënten bij elkaar zijn zo ontzettend lekker, vooral de citroengras!

groene curry pasta

4. Kurkuma-mango smoothie bowl

Deze kurkuma-mango smoothiebowl met granola en kokos is lekker romig en fris.

Kurkuma-mango smoothiebowl

5. Wortelcake met walnoten en sinaasappel frosting

Een heerlijke, smeuïge carrotcake met walnoten en sinaasappel frosting. Een gezonde variant, zonder toegevoegde suikers.

Gezonde wortelcake

6. Voedzaam pitten-notenbrood met vruchten

Een stevig en voedzaam brood vol met pitten, noten, zaden en gedroogde vruchten. Een heerlijk tussendoortje waardoor je weer even door kan. Of een dikke plak als ontbijt met een laagje roomboter of zelfgemaakte jam. Yum

noten-pitten brood met vruchten feelgoodbyfoodnoten-pitten brood met vruchten feelgoodbyfood

7. Vegan shoarma met komkommer dressing op Turks brood

Vegan shoarma? Yes! Als je besluit om vegetarisch of zelfs helemaal plantaardig te eten, hoef je echt niet ineens van alles te laten staan. Met een paar kleine aanpassingen maak je gewoon een vegan variant. Kijk maar naar deze vegan shoarma.

vegan shoarma

8. Kwarkcake met blauwe bessen en vanille

Een frisse, luchtige kwarkcake met blauwe bessen en vanille. Door kwark of yoghurt door cake of taart te mengen, wordt de cake licht en fris. Dat maakt een plak van deze cake een heerlijk tussendoortje of toetje op een zonnige dag!

kwarkcake met blauwe bessen

9. Speculaas granola met sinaasappel en amandelen

De basis voor granola is vaal haver, quinoa, noteren en pitten. je kunt er vervolgens op smaak brengen met kruiden. Granola zoet ik normaal met appelsap, maar speculaaskruiden is heerlijk in combinatie met sinaasappelsap!

Speculaas granola met sinaasappel

10. Toast met scrambled tofu, champignons en lente ui

Een heerlijk uitgebreid ontbijt, brunch of lunch. Toast met scrambled tofu, champignons en lente ui. Een perfect gerecht voor in het weekend, wanneer je net even wat meer tijd hebt om iets lekkers te maken. Een lekkere combinatie van smaken, gezond, vullend en helemaal plantaardig.

Toast scrambled tofu

11. Spaghetti met geroosterde paprika-walnoten saus en basilicum

Wie houdt er nu niet van een bord pasta? Met zelfgemaakte saus en verse seizoensgroenten, heerlijk! Deze Spaghetti met paprika-walnoten saus past helemaal bij de lente. Het seizoen van de paprika’s!

spaghetti paprika-walnoten saus

12. Japanse salade met rijst, gemairneerde aubergine en gegrilde tofu

Wat deze salade zo lekker maakt? De gemarineerde aubergine en gegrilde tofu! Door deze ingrediënten te marineren en te grillen, krijgen ze zoveel meer smaak en pit. Perfect in combinatie met frisse ingrediënten als komkommer, spinazie en edamame boontjes.

Japanse salade aubergine tofu

13. Tikka masala met tofu, groenten en rijst

Een vegetarische tikka masala met tofu, groenten, rijst en naan dus! En een van mijn lievelingsgerechten!

tikka massala tofu

14. Pizza van Libanees platbrood met pesto, champignons en rucola

Zin in een gezondere, verse pizza maar niet zoveel tijd of zin om deze helemaal zelf te maken? Maak dan een pizza van Libanees platbrood!

Pizza libanees planbrood

15. Macaroni zonder pakjes en zakjes

Een heerlijke pan vegetarische en kruidige macaroni vol met groenten!

macaroni zonder pakjes zakjes

16. Roerbak groenten met gemarineerde honing-sesam tofu en rijst

Als er een gerecht is dat je eigenlijk regelmatig zou moeten maken, is het deze roerbakgroenten met gemarineerde honing-sesam tofu! Een heerlijk gerecht dat vol zit met groenten en eiwitten en makkelijk en snel gemaakt is. Ideaal voor doordeweekse dagen.

roerbak groenten met gemarineerde honing-sesam tofu

17. Yoghurt wafels met blauwe bessen en vanille

Deze yoghurt wafels met blauwe bessen en vanille passen perfect in het paatje van een typische ‘sunday breakfast’ of brunch. Ze zijn zo lekker en luchtig! En nog makkelijk te maken ook.

yoghurt wafels met blauwe bessen

18. Vegetarische ‘beef shanghai’ zonder pakjes en zakjes

Een gezonde variant op de bekende beef shanghai uit een pakje!

vegetarische beef shangha

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.